Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myslałem, ze to bułka z masłem, ale utknąłem proszę o pomoc.

Mam problem z podświetleniem włącznika świateł przeciwmgielnych. Spaliła się żarówka i chciałem ją wymienić. Wyjąłem ten włącznik, zdjałem przednią część obudowy wraz z "guziczkiem" i tarczą, na której sa wyrysowane poszczególne grupy świateł do właczenia :? i zobaczyłem w środku żarówkę, jest ona przylutowana do płytki chyba taka sama jak np w podswietleniu konsoli środkowej... Nie mogę się jednak do niej dostać, gdyż cała ta obudowa włącznika jest nie rozbieralna. Widzę tu jakiś nit... Coś mi się zdaje, że BMW nie przewidziało tu wymiamy zarówki, tylko wymianę całego włącznika. Moze ktoś z posiadaczy E34 walczył juz z tym problemem. Jak się dostać do tej żarówki? Widze ją, ale nie sięgam, bo mi przeszkadza obudowa tego włacznika. Dzięki za porady...

Pozdrawiam, Michał
Opublikowano

Witam

Żaróweczka da się wymienić ale nie jest taka jak w podświetleniu konsoli tylko mniejsza.Musisz rozebrać ten przełącznik ale jest kilka typów więc nie powiem ci jak ,może trzeba usunąć ten nit i wtedy się da.

Ja u siebie już to parę razy robiłem i da się na pewno

Pozdrawiam

Grzesiek

Opublikowano
CZe . Grze _ sio ma racje żarówka jest do wymiany ale to robota dla zearmistrza :lol: ja do takiej roboty jestem za nerwowy i wrobiłem w to szwagra co lubi grzebać w elektronice i ma igiełkową lutownice.A żarówke podpasował podobno od swojej Felicji taka z dwoma włoskami na końcu -identyczne są wpodświetlaniu zegarów tak coś kojażę.Uważaj przy roznitowywaniu tego wyłącznika bo ciężko znaleźć na zamianę w razie uszkodzenia.Miłego dłubania PABLO.
  • 5 lat później...