Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich :) Opisze po krotce moj problem. Latem mialem wrazenie, ze klima niewystarczajaco chlodzi. W warsztacie powiedziano mi, ze trzeba klime na nowo nabic. Po tej "naprawie" nadal mialem wrazenie, ze nie chlodzi wystarczajaco mocno ale moja zona i mechanicy stwierdzili, ze sie czepiam i ze wszystko jest OK. Teraz przyszla zima i auto mam ciagle niedogrzane :? Nawiew jest i to disc silny ale powietrze nie jest gorace tylko lekko letnie. Dopiero po jakis przejechanych 100 km robi sie w miare cieplo w aucie. Nawiew chodzi caly czas na wysokich obrotach. Juz wymienilem termostat i dalej nie grzeje wystarczajaco!!! Co to moze byc? Moze mi ktos pomoc? :roll:
Opublikowano
Dziekuje za podpowiedz :) Te dzialy juz przeczytalem i wydaje mi sie, ze jest u mnie jakis inny problem :roll: Termostaty juz sa wymienione, a auto nadal nie grzeje :(
Opublikowano
Ja polecam sprawdzić temperaturę silnika w ukrytym menu ( masz w tych linkach które podesłał kolega wyżej opis tej czynności)... Jeśli temperatura po przejechaniu 15km jest w granicy 90stopni to termostaty można wykluczyć. Ale z tego co się orientuję, auto ma grzałkę do podgrzewania powietrza zanim się samochód w pełni nie nagrzeje, kto wie może ona działa nawet podczas zagrzania się auta i wspiera temperaturę z silnika i może ona jest uwalona. Ale to takie wróżenie z fusów, najpierw sprawdź te termostaty po przez sprawdzenie temperatury silnika. Bo to że zostały wymienione to nie znaczy, że nie mogły się zepsuć ;)... Wiesz jak to jest z rzeczami martwymi...
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano
Dzisiaj autko poszlo znowu do warsztatu. Zobacze co magicy wymysla i czy zlokalizuja problem. Po poludniu poinformuje o wynikach.
Opublikowano
Witam wszystkich ponownie :) Wlasnie dostalem moje autko z warsztatu i wszystko dziala "jak zle" :D . Problem z niedogrzaniem w moim samochodzie zostal rozwiazany. Tak jak juz wczesniej pisalem termostaty zostaly wymienione - bez efektu :( Okazalo sie, ze "siadla" pompa wodna w ukladzie grzewczym. Po wymianie wszystko znowu dziala :D Pozdrawiam
Opublikowano
Jaki byl koszt tej naprawy to niestety jeszcze nie wiem :norty: Rachunek dostane poczta. Mam nadzieje, ze bede mogl podac w miare dokladna cene, bo robilem tez przeglad auta i wymiane oleju. Jak bede cos wiedzial to napisze. Pozdrawiam
  • 6 lat później...
Opublikowano
Witam, ja natomiast mam problem z ogrzewaniem i chlodzeniem kazdej z dwoch stron kabiny. Latem lewa strona chlodzi natomiast prawa nagrzewa. Zima z lewa strona jest wszystko w porzadku (czyli grzeje) natomiast prawa chlodzi. Moze to byc jakis problem z czujnikami? I gdzie je znajde? Prosze o pomoc :)
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Witaj kolego, mam podobny problem, czyli w zimie lewa strona grzeje tak jak trzeba, a prawa jest wyraźnie nie dogrzana. Niedawno sprawdziłem chłodzenie z klimą i temat trochę na odwrót, czyi prawą stronę chłodzi jak należy, strona kierowcy lekko podgrzana mimo iż klima ustawiona na minimum. Ważne klima jednostrefowa. Uporałeś się z problemem u siebie? Ja nie wiem już za co się wziąźć, może jakieś podpowiedzi?, z góry dziękuję za pomoc