Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak się dzisiaj zastanawiłem nad montażem ABS-u w swojej E30. Jest to możliwe, a jeżeli tak to co trzeba zmieniać/modyfikować.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pompa abs, czujniki, przednie piasty do ABS tylne wahacze do ABS, inna pompa ham. przeowdy hamulcowe oraz wiązka cała elektryczna ABS.
Opublikowano
Aha, a znasz może przyblizony koszt takiej modyfikacji?

4.0 V8 LPG 4 gen

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wydaje mi się że wszystko osobno to trochę wyjdzie. Warto poszukać jakieś e30 która miała abs ale jest np. po wypadku lub już tak zajechana że sprzedawca chce może ze 2tyś. i przełożyć wszystko do Twojej.

Ostatno gdzieś widzałem używaną pompę ABS z komputerem za 300pln. Same czujniki możne nowe kupić, są zamienniki. Wahacze z tarczami to uzywane w zależności to od 50-300/szt. Przednie piasty nowe to min.140 za jakieś hinskie zamienniki po 200-250 za coś dobrego. Osobno zbierając wyjdzie może też koło 2 tyś. A jak kupisz całą to resztę możesz posprzedawać na części i jeszcze się trochę odkuć.

Opublikowano

Witam

Nieopłacalna rzeźba w "maśle" nazwijmy to z przyzwoitości :)

Jeśli nie masz zacięcia, umiejętności mechanika, miejsca w którym można dłubać i zapasu siana, to nawet się w to nie pakuj...

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Dziękuje, już to zauważyłem. No nic poradze sobie bez ABS-u ;] Dziękuję za odpowiedzi

4.0 V8 LPG 4 gen