Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów!!

Mam nie mały problem ciągle mi pali bezpiecznik od świateł pozycyjnych od strony kierowcy jak wstawie bezpiecznik to światła działają przez jakieś 10minut po czym znowu pali bezpiecznik i gasną a gdy działają to mam zakłucenia w radiu nie mogę złapać żadnej stacji co to może być stało się to od tak. Od czego zacząć?

Opublikowano
Mi paliło bezpiecznik zaraz po włożeniu jak miałem uszkodzone kabelki w tylnej klapie (w tej gumowej osłonce w miejscu gdzie mają największe załamanie ). Na twoim miejscu sprawdziłbym kostki przy światełkach i kabelki czy nie są gdzieś rozerwane lub przetarte. a Co do zakłóceń w radiu to antena u Ciebie jest w szybie czy w błotniku?
Opublikowano
wg mnie masz przetarte kable albo ktoś podłączył radio pod światła.. wyłącz całkiem radio//odłącz je od prądu i wsadź nowy bezpiecznik. jeśli go wywali to będziesz szukał przetarć kabli etc. jeśli nie wywali musisz sprawdzić wiązkę zasilającą radio