Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy,

Potrzebuje pomocy. Od ponad pol roku bylem szczesliwym posiadaczem e46 bo ostatnie 2 tygodnie to dla mnie jakis koszmar. :cry2:

Watkow NIE CHCE ODPALIC jest wiele dlatego postanowilem przyblizyc problem z mojego punktu widzenia.

Tak jak juz napisalem autko kupone ladnie pieknie chodzilo jak trzeba. Spalanie 6.9 zadnego dymu. Po 4000tys - Miesiac temu, zauwazylem w tylnym lusterku w nocy ze jak by wiecej kopcil po dodaniu gazu juz przy polowie bylo widac chmure za mna. Uslyszalem ze diesle tak juz maja. Pomyslalem ze napewno jest jakis powod wyczytalem o zaworze EGR. wezme sie za niego w weekend wyczyszcze... Zaczelo sie. Nie zdazylem tego zrobic. W sobote rano wsiadam do auta przekrecam kluczyk kreci zwawo ale nie chce odpalic. Mysle moze akumulator slaby odciaze skrzynie przelacze na N. ODPALIL. Rozdladalem sie za nowym EGR bo podobno lepiej jak wymienia sie caly a nie czysci. Postawilem auto ( dodam ze auto odpalalo czaly czas po wylaczeniu ) Na nastepny dzien znowu to samo. Nie chce odpalic Przelaczam na N nie chce odpalic :evil: Odpalenie na kable NIC.

Na warsztat, szukail przyczyny. Slyszalem ze moze pompa daje z male cisnienie ze albo wtryski moga to byc. ( o tym wszystkim czytalem na forum ) Diagnoza jeden wtrysk padniety. Powiedzieli ze go przeczyscili i ze bedzie chodzic. Auto odpalalo wybralem sie do znajomego mechenika a on do mnie ze to nie musza byc wtryski tylko moga to byc swiece. Bo na sluch on nic nie slyszy zeby nierowno chodzilo ( auto bylo cieple ) Autem nacieszylem sie 2 dni i przygoda. Rano krecilem z 10 razy nic przekrecilem kluczyk na druga strone odpalil chodzilo przez 5 minut temperatura poszla troche w gore. Zgasilem wyciagnalem kluczyk. ODPALIL. Za 15 min schdze.... I tak juz stoi od rana. :cry2:

Ma ktos jakies sugestie ?? czy dawac znajomemu robic ze swiecami skoro silnik byl cieply i nie chcial odpalic czy to bankowo bedzie ten wtrysk. i dlaczego odpalal przez 2 dni jak " cos wyczyscili " a teraz nie pali. Dlaczego na " N " palil i jak zmienilem kluczyk tez zapalil. Moze cos z elektronika ??

Dzieki za pomoc

Opublikowano
Kolega mechanik "wzial go na such" i nawet nie wiem czy ma komputer a do gosci z warsztatu nie chce nawet isc bo w sumie z nimi dziwna sprawa. wzieli kase za sprawdzenie a za naprawe chca kupe kasy i nawet nie wiem czy to sa te wtryski ale skoroo uruchomili... a dlatego tam bo to warsztat 500m dalej a niechcialem go daleko cholowac bo raczej sie nie powinno. Postaram sie podpiac pod kompa i opisze co i jak... inne rady ?? dzieki
Opublikowano

Na słuch to się fortepian stroi :)

A takich autach komputer to podstawa, bez tego można tylko zgadywać a nie o to chodzi.

Opublikowano
Diesel jest przereklamowany, ale to nie nowina. Trop ze zmianą kluczykow trzeba sprawdzić bo problem może być w EWS
Opublikowano (edytowane)
Oki. Jest wydruk z komputera http://img35.imageshack.us/img35/9911/34833817.jpg Edytowane przez Anderson
Opublikowano

Nic tam nie widać za słaba jakość i na dodatek nie znam niemieckiego żeby się domyślić co tam pisze. Zrób lepszy skan.

Swoją drogą co to za program ?

Opublikowano

Na pierwszej kartce nie ma zadnych bledow

Na drugiej Raildrucküberwachung im Start blad nr: 19344

co znaczy tylko brak cisnienia przy starcie ale nr bledu nie znam. Niestety nie beda to swiece :cry2:

Zna ktos dokladny opis bledu?

Co do programu nie mam pojecia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
masz bład za niskiego ciśnienia paliwa przy starcie, przyczyna to bateria, przelewający wtrysk lub pompa paliwa wysokiego ciśnienia, najpierw zadbaj o dobre napięcie potem zrób test przelewowy wtrysków, jeżeli są dobre to pompa na silniku nawala
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Kontynujac.. zbadalem baterie test w bosch wypadl w miare dobrze. Pojechalem do mechanika i stwierdzil ze jakas kostka przed pompa podawania paliwa byla cala zjarana nie wiem skad on to wyciagnal ale widzialem i byla czaaarna. Naprawa 40€ czesci 25€. Wrazenia z jazdy bezcenne.