Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mój problem polega na tym ze moja bunia ostatnio coś dużo pali ok 20l /100km mam wrażenie jak by nie chodziła na jeden baniak i do 3.5tyś obrotów ciężko się zbiera a powyżej już idzie ale ta praca i tak nie jest taka jak powinna byc kumpla 320 jak jej depnie to jest tylko szum a moja jak ciągnik tylko na wyższych obrotach ale na lpg chodzi już normalnie podejrzewam wtryski lub coś z komputerem tylko jak sprawdzić i na diagnostyce nie wykazało wad błędy zostały usunięte i dalej to samo
Opublikowano
coś mu wyskoczyło z poduszką to mówił ze usuną ten błąd i przepławka ale kazał wymienić to wymieniłem i nic nie dało i miał problemy z podłączeniem sie
Opublikowano

trudno coś powiedzieć

to duże spalanie może być od sondy,trzeba by też zajrzeć do świec

ale przede wszystkim podpiąć się do lepszego kompa i na live data sprawdzić działanie przepływki ,sond lambda i.t.d

ważne jest ciśnienie paliwa

Opublikowano
sonda była niedawno wymieniana i niby sprawna jest ale problem jest w pracy tego silnika bo to jest denerwujące a palenie ok przejdzie bo i tak większość czasu jeżdżę na lpg bo do pracy mam kawałek i się nie opłaca na benzynie a jak wtryski można sprawdzić ?? świece to nie będą bo na gazie problemu nie ma żadnego i ok spróbuję znaleźć lepszego znachora i może faktycznie coś na kompie pokaże
Opublikowano

listwę wtryskową można wyjąć i kręcąc rozrusznikiem sprawdzić jak wtryski rozpylają

a jak tam z filtrem paliwa? był wymieniany

poza tym trzeba co jakiś czas przełączyć się na Pb i dać jej w rurę żeby się przepaliła

Opublikowano
filtr wymieniony został razem z silnikiem jakieś 2 miesiące temu próbowałem ja przepalić ale bez zmian i spróbuję w poniedziałek listwę wyjąć i sprawdzić a listwa z e30 m20b20 podejdzie???
Opublikowano
filtr wymieniony został razem z silnikiem jakieś 2 miesiące temu próbowałem ja przepalić ale bez zmian i spróbuję w poniedziałek listwę wyjąć i sprawdzić a listwa z e30 m20b20 podejdzie???

listwa z E30 do E36 nie będzie pasowała

Opublikowano
a jednak wtryski z e30 podeszły i problem zginą lecz jak wyciągałem listwę to wylała mi się taki osad jakby rdza i 2 wtryski były całkowicie zawalone ze paliwa nie puszczały sprawdzałem filtr i jest w porządku zbiornik czysty to jaka mogła by być przyczyna tego (może listwa rdzewieć do wewnątrz)???