Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem ze sprzęgłem w mojej e36.

Po przyjechaniu po pracy do domu w środę rano normalnie zaparkowałem auto,a gdy w czwartek wieczorem wszedłem do auta żeby jechać na trening i przy wciśnięciu sprzęgła okazało się, ze nie ma, nie stawia ono żadnego oporu. Praktycznie wciska się do deski, bez żadnego wysiłku. Po odpaleniu oczywiscie żadnego biegu nie daje się wrzucić.

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

sprawdż poziom płynu w zbiorniczku

jeżeli ubyło to prawdopodobnie przez wysprzęgnik który jest przy skrzyni

i układ się zapowietrzył

trzeba zerknąć od spodu

Opublikowano
No powiem tak ostatnim czasem miałem robione wahacze i hamulce były nie odpowietrzone. czy to też może być tego przyczyna?
Opublikowano
płyn był na 99% bo sam dolewałem bo mi się kontrolka świeciła, że jest mało, no i po tygodniu się stało to co pisałem w pierwszym poście.
Opublikowano
na dole mojego postu w linku ,który dałem jest napisane co było robione , jeszcze zapytam kolegę o fachowa nazwę tej pompki Ci napisze mogę tylko napisać ze zajęło to 5 minut i kosztowało 10 zł (jedna buteleczka płynu)
Opublikowano

u mnie była to padnięta pompa sprzęgła przy pedale. 120 zł nówka zamiennik

Objawy były takie same