Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj rano odpaliłem auto i wbiłem bieg R, auto zaczęło "pipczeć", później przejechałem parę km i znowu wbiłem R i ponownie to samo... Zastanawiam się czy może to być spowodowane tym, że odruchowo zaciągnąłem ręczny poprzedniego dnia i szczęki mogły nie "odskoczyć" (kontrolka ręcznego nie paliła się)

Z góry dzięki za pomoc

Masz problem z DLR? Pisz...
Opublikowano

jezeli masz parktronik to pierwsze co to poprzecieraj czujniki, najprawdopodobniej ktorys jest zabrudzony i oznajmuje o przeszkodzie.

w gorszym wypadku ktorys z czujnikow mogl sie wykonczyc.

e34 520i '90 M50B20; 2006-2007

e34 520i '94 M50B20; 2007-2009

e46 320d '02 M47N; 2009-2015

e91 318d '09 N47; 2015-....

Opublikowano
Witam

Dzisiaj rano odpaliłem auto i wbiłem bieg R, auto zaczęło "pipczeć", później przejechałem parę km i znowu wbiłem R i ponownie to samo... Zastanawiam się czy może to być spowodowane tym, że odruchowo zaciągnąłem ręczny poprzedniego dnia i szczęki mogły nie "odskoczyć" (kontrolka ręcznego nie paliła się)

Z góry dzięki za pomoc

Jeżeli jest to sygnał ciągły trwający kilka sekund, oznacza uszkodzony którys czujnik cofania, albo dostała sie wilgoć i jest zwarcie i nie działa, ja tez u siebie to mam w lato wszystko ok, a w deszczowe dni i takie kiedy jest wigoć takie mam objawy jak ty. Nie musisz się martwić jeśli masz garaż to możesz sprawdzić wbijając wsteczny na wyłączonym aucie i czujniki wydaja charakterystyczne strzelanie po przybliżeniu ucha jest to wyczuwalne, ten który nie pyka jest z nim problem a jak masz czas to możesz sobie go zdemontować i przeczyścić jeśli to nie pomoże to trzeba wymienić i sprawa załatwiona.

Pozdro Mario.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Wasze odpowiedzi mnie satysfakcjonują, a więc wielkie dzięki za pomoc! Temat uważam za zamknięty
Masz problem z DLR? Pisz...