Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czesc chłopaki tym razem ja pytam gdzie zjaleźć kostke od termometru bo poprzedni wlasciciel wymienial zderzak i raczej go nie ma i nie wiem nawet gdzie jest ten czujnik by podpiąć nowy (-37) i druga sprawa to czy czujniki poziomu płynu spryskiwaczy da sie wyjąć z kostkami czy trzeba ingerować w instalacje gdzie są kostki bo ja mam kuhlwaserstand i nie mam czujników i nie wiem gdzie szukać kostki zeby wpiąć pływak.
Opublikowano
Kuhlwaserstand oznacza niski poziom płynu w chłodnicy (w zbiorniczku wyrównawczym), a nie spryskiwaczy. Kostki od termometru powinieneś szukać pod zderzakiem w okolicach prawego tunelu/halogena.
BMW - Like No Other
Opublikowano
aha ale jak by nie bylo to i tak nie mam pływaka i chyba mam błąd i nie wiem gdzie ta kostka ale jak poszukam to pewnie znajde o ile nie ucieli
Opublikowano
jeżeli chodzi o czujnik poziomu płyny w chłodnicy to jest w na górze zbiorniczka wyrównawczego . Stojąc od przodu auta to po lewej stronie korka zbiorniczka wyrównawczego
Opublikowano
ahaa dzieki a wiecie co bo ja mam dwa zbiorniczki jeden mniejszy drugi większy i dodatkowo mam spryski na reflektory wy też macie dwa zbiorniki czy nie? i w jednym chyba od swiateł pompki nie ma bo tam mi nie spryskuje
Opublikowano
aha i w tych dwóch powinny być dwie pompki? bo ja w mniejszym nuie miałem mialem dziurke i gumową uszczelke wkręciłem śrubke zeby sie nie lało tak na krótko
Opublikowano

duzy zbiornik lejesz czysta wode w/g niemieckiej instrukcji w serwisie zdemiralizowana , do mniejszego zalewasz koncentrat plynu do mycia szyb plyn miesza sie z woda w spryskach, chodzi o zapozyczone zdjecie : http://archiwumallegro.pl/oryginalny_koncentrat_plynu_do_spryskiwacza_bmw-1061002285.html.

Co do mycia lamp zbiornik i pompa jest w z prawej strony przy nadkolu w komorze silnika pod filtrem paliwa , przynajmniej w v8 :)

Inni tez dostarczaja Radość z jazdy :)

http://img222.imageshack.us/img222/4316/drivingpleasure2.jpg

Opublikowano

absolutnie nic sie nie stanie bo nikt normalny nie wleje teraz do dużego wody a zresztą i tak intensywnego nie używasz tak czesto

jeśli masz manetkę z narysowaną ,,s,, na jej końcu to masz manetke do intensywne i zarazem obsługującą spryski lamp jesli nie masz takiej to intensywne i tak nie bedzie ci chodzic

Opublikowano

po 1

musisz miec taki mały niebeiski przekaznik w skrzynce bezpieczników 1od lewej przed modułami

po 2

intensywne uruchamia sie wciśnieciem manetki w kierunku kierownicy (to samo jak manetke BC) wtedy uruchamai sie pompka z małęgo zbiorniczka a za 2sek z dużego i nie przerazaj sie ze pompke słychac przez jakis czas nawet jak puscisz

pompka z duzego zbiorniczka pochodzi tak z 5sek i sie wylancza sama