Skocz do zawartości

Dwa pytania o 2 kostki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czesc chłopaki tym razem ja pytam gdzie zjaleźć kostke od termometru bo poprzedni wlasciciel wymienial zderzak i raczej go nie ma i nie wiem nawet gdzie jest ten czujnik by podpiąć nowy (-37) i druga sprawa to czy czujniki poziomu płynu spryskiwaczy da sie wyjąć z kostkami czy trzeba ingerować w instalacje gdzie są kostki bo ja mam kuhlwaserstand i nie mam czujników i nie wiem gdzie szukać kostki zeby wpiąć pływak.
Opublikowano
Kuhlwaserstand oznacza niski poziom płynu w chłodnicy (w zbiorniczku wyrównawczym), a nie spryskiwaczy. Kostki od termometru powinieneś szukać pod zderzakiem w okolicach prawego tunelu/halogena.
BMW - Like No Other
Opublikowano
  • Autor
aha ale jak by nie bylo to i tak nie mam pływaka i chyba mam błąd i nie wiem gdzie ta kostka ale jak poszukam to pewnie znajde o ile nie ucieli
Opublikowano
jeżeli chodzi o czujnik poziomu płyny w chłodnicy to jest w na górze zbiorniczka wyrównawczego . Stojąc od przodu auta to po lewej stronie korka zbiorniczka wyrównawczego
Opublikowano
  • Autor
ahaa dzieki a wiecie co bo ja mam dwa zbiorniczki jeden mniejszy drugi większy i dodatkowo mam spryski na reflektory wy też macie dwa zbiorniki czy nie? i w jednym chyba od swiateł pompki nie ma bo tam mi nie spryskuje
Opublikowano
od swiatel masz po lewej stronie zbiornik na płyn po prawej jesli masz dwa zbiorniczki to ten mniejszy jest od intensywnego mycia
Opublikowano
  • Autor
aha i w tych dwóch powinny być dwie pompki? bo ja w mniejszym nuie miałem mialem dziurke i gumową uszczelke wkręciłem śrubke zeby sie nie lało tak na krótko
Opublikowano

duzy zbiornik lejesz czysta wode w/g niemieckiej instrukcji w serwisie zdemiralizowana , do mniejszego zalewasz koncentrat plynu do mycia szyb plyn miesza sie z woda w spryskach, chodzi o zapozyczone zdjecie : http://archiwumallegro.pl/oryginalny_koncentrat_plynu_do_spryskiwacza_bmw-1061002285.html.

Co do mycia lamp zbiornik i pompa jest w z prawej strony przy nadkolu w komorze silnika pod filtrem paliwa , przynajmniej w v8 :)

Inni tez dostarczaja Radość z jazdy :)

http://img222.imageshack.us/img222/4316/drivingpleasure2.jpg

Opublikowano
  • Autor
a więc to taki paten ja wlałem w oba płyn chyba nic sie nie stanie
Opublikowano

absolutnie nic sie nie stanie bo nikt normalny nie wleje teraz do dużego wody a zresztą i tak intensywnego nie używasz tak czesto

jeśli masz manetkę z narysowaną ,,s,, na jej końcu to masz manetke do intensywne i zarazem obsługującą spryski lamp jesli nie masz takiej to intensywne i tak nie bedzie ci chodzic

Opublikowano
  • Autor
a jak mam to jak tego użyć normalnie do tyłu ciągnąc czy inaczej to sie robi
Opublikowano

po 1

musisz miec taki mały niebeiski przekaznik w skrzynce bezpieczników 1od lewej przed modułami

po 2

intensywne uruchamia sie wciśnieciem manetki w kierunku kierownicy (to samo jak manetke BC) wtedy uruchamai sie pompka z małęgo zbiorniczka a za 2sek z dużego i nie przerazaj sie ze pompke słychac przez jakis czas nawet jak puscisz

pompka z duzego zbiorniczka pochodzi tak z 5sek i sie wylancza sama