Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam serdecznie żarówka stopu mi sie niepali z prawej strony samochod jest kombi 2001 rocznik. niewiem jak wyciahnac ta zarowke masakra to trzeba kloosz otkrecac czy co
Opublikowano
U mnie w kobiaku wystarczy otworzyc prawy lub lewy schowek w bagażniku.Jest w środku taki plastikowy dekielek.Po odkreceniu masz dostęp do żarówek
Opublikowano

Nie wiem jak w kombiaku (pewnie podobnie) ale w sedanie jest tak, że otwierasz te boczki uchylne w bagażniku i masz dostęp do tyłów lamp. Na nich są wkręcane specjalne plastikowe mocowania żarówek - łapiesz za odpowiednie mocowanie i obracasz je w odpowiednim kierunku i potem tylko wyciągasz. Z tego gniazda wyjmujesz żarówkę (lekko wciskasz, obrót aby zwolnić ją z tych ząbków/zatrzasków, wyjmujesz, wkładasz nową). Potem w odwrotnej kolejności wkładasz to w lampę.

Pzdr.

Opublikowano
no wlasnie sciagam ta beczke i mam plastki sciagam plastik i mam ten plastik co sa zarowki to niego przymocowane i sa dwie jedna od kierunka i druga jest na dole od swiatla a ta w srodku to stop ktora nie wychodzi z plastikiem
Opublikowano
a ja podjechalem do ASO podwiozlem kolege po jego auto a pando mnie mowi jednego stopu pan niemasz kup pan zarowke wymienie panu i z glupia frant zaplacilem 1,5 pln za zarowke :norty: i wymienil mi chlop gratis co zreszta nic ciezkiego ale sie strasznie zdziwilem ze taki dobroduszny i wporzo mechanior

Ci co piją są dla mnie niczym ...................NICZYM PRZYJACIELE !!!!!!!!!!!!!

http://img844.imageshack.us/img844/2876/forumkr.jpg