Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj się za to wziąłem.

Klej ze srebra i papier ścierny.

Miałem poprzerywane wszystkie ścieżki - nic nie grzało.

Zacząłem z lewej strony.

I właśnie z lewej przerwanych było chyba 10 a z prawej trzy.

I tylko z lewej w uszczelce sa takie małe wgłębienia w miejscach gdzie idą ścieżki.

Połączyłem 7 z lewej i włączyłem ogrzewanie.

Okazało się że najbardziej grzeje 1/3 szyby właśnie od lewej, jakby do tego pionowego paska. środek słabo a prawa strona ledwo ledwo.

Mało tego - miejsca łączeń tam gdzie malowałem grzeją się bardzo mocno (a malowałem 5 grubych warstw) i będą przypalały uszczelkę na bank, ale tylko z lewej - i tak to było poprzednio bo ona jest właśnie w tych miejscach uszkodzona.

Może ktoś ma jakiś plan dlaczego tak się dzieje że lewa strona mocno grzeje a prawa słabo.

Mi się wydaje że cały sporo prądu przelatuje tym pionowym paskiem - ale on jest cieniutki i nie grzeje się aż tak bardzo - a powinien.

W każdym razie przepływ prądu w tych ścieżkach nie jest taki prosty jak mi się wydawało - że od jednej strony do drugiej - te pionowe paski wprowadzają zamieszanie jakieś - tylko jakie?

Zaznaczam - uszczelka jest uszkodzona tylko z lewej strony - widać taki objaw był już wcześniej i ją uszkadzał i że bardziej się grzała.

Bo precież to nie jast tak że jak prąd płynie od lewej do prawej to na początku jest gorący a im dalej tym zimniejszy:).

Opublikowano
Chyba częsty problem w wersji kombi. Miałem to samo, kleiłem, kombinowałem, niewiele pomogło. Wkurzyłem się i wymieniłem szybę.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Brałes nówkę? Nie mogę się za to zabrać, bo za zimno hehe. Pół biedy, jak to wzmacniacz czy kable, ale też już namierzyłem, że u mnie to ścieżki ogrzewania szyby. A szczerze mówiąc, akurat tego nie chce mi się naprawiać i wolałbym wymienić.
Opublikowano
Taaa, nówkę! Nie wiem, ile by mi za to serwis zaśpiewał, gdzie indziej nie było. Pojechałem z miernikiem i lupą na złomownię i grzebałem pół godziny wśród kilkunastu używek. Połowa była w gorszym stanie niż moja, w końcu wyszukałem jedną godną, założyłem i mam. Nie powiem, nie grzeją mi wszystkie paski, ale 80-90% to już przyzwoity wynik. W starej, oryginalnej grzało mi może 10%.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano

Zrobiłem - nie grzeją tylko dwa paski na samym dole - reszta OK:)

I wymieniłem pęknięty kabelek w gumowej harmonijce klapy - ten od guziczka od otwierania szyby w klapie:).