Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam BMW e39 525tds z 97 o przebiegu 250 tys. problem polega natym że jak przyjeżdzam ze skoły ok 16.00 i stoi do rana, zachodze rano i pali bezzażutów, ale po przejechanu ok 2-5km podczas jazdy mi gaśnie przy różnych prędkościach. Po tym pali już gożej musze pokręcić stacyjką 3-4 razy tak po 7 sekund i startuje. Gdy przerwa stania jest krutsza jak ma zjęcia ok 6 godzin to chodzi bez problemów i nienarzekam. W czym może być problem?

Opublikowano
Jak ci zgaśnie to odkręć korek od wlewu paliwa i zobacz czy ci nie zasysa powietrza do baku, jeśli tak się będzie działo to bak ci się nie odpowietrza i robi się podciśnienie.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
Ale jeżeli to bak by się zapowietrzył to puźniej nie odpalił bym go. Tak przynajmniej ni się wydaje :idea:
Opublikowano
też tak miałem, dresik mi się wkręcał w wał i blokował silnik.... sprawdź, czy nie masz dziury w osłonie lewarka od biegów.
Opublikowano
Wyprubyje dzisiaj z tm zapowietrzającym się bakiem. Ale bym prosił o wasze wypowiedzi na ten temat. :cry: