Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Muszę wymienić termostat w aucie i nie za bardzo wiem jaki kupić. Na allegro znalazłem sam termostat bez obudowy ale od benzyny i nie wiem czy to będzie działało. http://allegro.pl/termostat-wahler-bmw-e36-e34-e46-e39-z3-e38-92c-i1334124676.html

W sumie na pierwszy rzut oka niczym zwyczajnym nie różni się od tego dedykowanego do 2.0d http://allegro.pl/termostat-bmw-e38-e39-e46-520d-320d-nowy-oryginal-i1337852644.html

Tu moje pytanie czy ten 1 termostat będzie dobry?

Opublikowano

ostatnio wymieniałem termostat w swoim aucie i powiem ci że ten z obudową z drugiej aukcji jest jakiś dziwny.

prawdopodobnie mamy takie same silniki więc termostaty chyba też.

sam termostat z pierwszej aukcji od razu widać, że nie bedzie pasował bo nie ma blaszek żeby go zapiąć w obudowie a ten z obudową ma jakby to powiedzieć jedno wyjście "męskie" a drugie "żeńskie". W oryginale obydwa wyjścia muszą być takie same, nazwijmy to "męskie", inaczej nie da sie zapiąć rur.

Moge później zrobić fotki oryginału, który wyciągnąłem z auta i wrzucić jak ci to pomoże.

Pozdro

Opublikowano

niestety ale do diesla musi być z obudową

i musisz pierw sprawdzić czy masz na cibanty czy taki jak z drugiego linku na szybkozłączki

jak kupisz w złej obudowie to sam termostat nie zawsze pasuje by wsadzić go do swojej starej obudowy

Opublikowano
dokładnie tak, no chyba że znajdziesz sam termostat ale tak jak pisał dajan, sam termostat może nie pasować do innej obudowy. ja kupiłem kompletny zamiennik i sam termostat był inaczej osadzony w nowej obudowie niż w starej, oryginalnej.
Opublikowano
A ogólnie polecacie termostaty firmy FEBI? Nie bardzo mi się widzi kolejna wymiana go za kilka miesięcy.
Opublikowano
dokładnie tak, no chyba że znajdziesz sam termostat ale tak jak pisał dajan, sam termostat może nie pasować do innej obudowy. ja kupiłem kompletny zamiennik i sam termostat był inaczej osadzony w nowej obudowie niż w starej, oryginalnej.

są takie co w obudowie mają otworek na pręcik prowadzący grzybek i wtedy już całkowicie nic nie da się zrobić

jak są obudowy bez tej dziurki to da się jeszcze plastik podpiłować i wkład zamontować - ale w końcu nie o to chodzi