Skocz do zawartości

BMW e34 520i rozrusznik. Pytanie o najcieńszy przewód

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dziś zostałem zmuszony do wyjęcia rozrusznika z mojego auta. Podczas demontażu nie odkręciłem jednej nakrętki na klucz bodajże "8"- bądź co bądź tej najmniejszej i został mi kawałek kabla na rozruszniku a nie mogę znaleźć drugiego końca. Za co jest on odpowiedzialny, czy można go zmostkować a jeśli nie to gdzie go szukać, żeby ponownie doprowadzić go do rozrusznika. Pozdrawiam
Opublikowano
Były 3 kable. Jeden gruby zasilający automat, drugi cieńszy i wydaje mi się, że to on jest od załączenia automatu ( nakrętka na klucz "10" ) i ten najcieńszy został i nie wiem od czego on
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ten najcieńszy wydaje mi się że powinien być przy automacie od strony silnika.U mnie przynajmniej tak jest.

Nie wiem czy dobrze cię zrozumiałem bo jeżeli chodzi o wyjście tego cienkiego i średniego to oba wychodzą z wiązki silnika w tym samym miejscu i tu musisz szukać,możliwe że złamał się przy wejściu do wiązki.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
zgadza się, przewód najcieńszy jest od strony silnika patrząc od przodu auta. U mnie jest czarno-zielony. Dzięki za przydatne info. Pora montować rozruch :)