Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś odpowie mi na pytanie czy jest mozliwosc korzystania z telefonu komórkowego poprzez orginalny zestaw głośnowówiacy ?

Posiadam na kierownicy przycisk do odbierania tel. takze mysle iż jest instalacja fabryczna jednak słuchawki orginalnej w aucie nie posiadam.

Opublikowano
Zestaw głośnomówiący działa poprzez bluetooth, jeżeli twój telefon ma bluetooth to możesz się podłączyć........
Opublikowano
Z tego co wiem to, nie każde e60 ma bluetooth. Więc musisz sprawdzić w idrive. Przycisk na kierownicy jest standardowo, nawet gdy auto nie jest wyposażone w w zestaw bluetooth. Ja mam jednak inne pytanko. Jeśli mam przygotowaną uniwersalną instalację pod telefon bluetooth (w podłokietniku gniazdo na snap-in'a) to czy mogę wpiąć sobie coś takiego http://allegro.pl/bmw-telefon-motorola-nowy-bluetooth-orginal-i1313444520.html bez konieczności programowania ? Po prostu wypiąć instalację do snap-in co mam teraz i wpiąć sobie tego dock'a ze słuchawką ?
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano
*marv* ale po co Ci to?Mam to u siebie (tel.profi) i to się do niczego nie nadaje bo żeby z tego korzystać musisz przekładać karte Sim.
Opublikowano
*marv* ale po co Ci to?Mam to u siebie (tel.profi) i to się do niczego nie nadaje bo żeby z tego korzystać musisz przekładać karte Sim.

myślalem o drugiej karcie sim do auta ;) Bo nie chce mi się wpinać za każdym razem telefonu do snap-in'a ani włączać/wyłączać bluetooth w telefonie(iphone 3g do długodystansowców jeśli chodzi o baterie nie należy)... Pytam w sumie z ciekawości niż żebym się zaraz rzucał na to i kupował ;)

Opublikowano

myślalem o drugiej karcie sim do auta ;) Bo nie chce mi się wpinać za każdym razem telefonu do snap-in'a ani włączać/wyłączać bluetooth w telefonie(iphone 3g do długodystansowców jeśli chodzi o baterie nie należy)... Pytam w sumie z ciekawości niż żebym się zaraz rzucał na to i kupował ;)

mam taki telefon u siebie, chcesz to możemy się gdzieś spotkać i sobie spróbujesz. Jestem ze Szczecina Pamiętaj że musisz mieć wejście na kartę sim w aucie

Opublikowano

mam taki telefon u siebie, chcesz to możemy się gdzieś spotkać i sobie spróbujesz. Jestem ze Szczecina Pamiętaj że musisz mieć wejście na kartę sim w aucie

No właśnie nie mam tam wejścia na sim'a w swoim zestawie, dlatego w linku który wkleiłem był cały zestaw tel + cały dock z wejściem na sim. Dlatego sprawdzenie to nie taka łatwa sprawa i szczerze mowiąc odpada :( Demontaż dock'a w Twoim aucie, demontaż mojego dock'a bez sim u mnie i wpięcie się Twoim dockiem do mojego podłokietnika. Sporo zabawy, z resztą nie chciałbyś aby ktoś Ci cokolwiek wykręcał z auta :P Ale dzięki za propozycję ;)

Opublikowano
To taka moja fanaberia, być może faktycznie nietrafiona. Snap-in do iphone'a sprawdza się całkiem całkiem. Z drugiej strony irytuje mnie trochę że jak za chwilę będę zmieniał na 4g to będę musiał snap-in'a zmieniać, lub piłować starego.Tak widziałem na jakimś angielskim forum, gdzie piłowali ścianki przy gnieździe aby 4g wpasować do dock'a 3g ;)
Opublikowano
tylko jak?

zabardzo nie mam pomysłu

jak masz węższy ekran to interface może wygląda trochę inaczej. Ale zasada ta sama, wchodzisz w settings (wciskajac idrive) wybierasz phone i dalej powinieneś sobie poradzić. Przypominam jednak, że przyciski na kierownicy są zawsze nawet jak auto nie jest wyposażone w bluetooth.

Opublikowano
w business i a potem Communication interface

Fakt masz rację pominąłem "Communication Interface" z głowy pisałem ;)

Opublikowano
a ja mam taki problem że jak ktoś zadzwoni i się odłączy to telefon w samochodzie dzwoni puki go nie wyłącze całkowicie
Opublikowano
Z tego co wiem to, nie każde e60 ma bluetooth. Więc musisz sprawdzić w idrive. Przycisk na kierownicy jest standardowo, nawet gdy auto nie jest wyposażone w w zestaw bluetooth. Ja mam jednak inne pytanko. Jeśli mam przygotowaną uniwersalną instalację pod telefon bluetooth (w podłokietniku gniazdo na snap-in'a) to czy mogę wpiąć sobie coś takiego http://allegro.pl/bmw-telefon-motorola-nowy-bluetooth-orginal-i1313444520.html bez konieczności programowania ? Po prostu wypiąć instalację do snap-in co mam teraz i wpiąć sobie tego dock'a ze słuchawką ?

Nie będzie to pasować - inne wtyki. Po wpięciu nowego dock'a należałoby zaprogramować go. Jeśli auto nie ma bluetooth to trzeba by uzupełnić auto w odpowiedni moduł i programoowanie. Jeśli jest telefon w wyposażeniu to nie można także wsadzić adaptera snap-in zamiast niego. Nie wszystki karty SIM pasują (szczególnie problemy zauważyłem z PLAY), mi orange działa.

Opublikowano
Akurat bluetooth mam, ale widzę, że za dużo zabawy z tym, gra nie warta świeczki - odpuszczam ;). Wole snap-in.