Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM! mam taki problem otusz wczoraj podczas jazdy na chwile ''zaszalał'' obrotomierz a mianowicie wskazówka zaczeła ''chodzić'' bardzo szybko między 2,5 a 0,5 i tak przez krutką chwilke dodam że nic autem nieszarpało. Po tym incydencie auto trudno teraz odpala, tak jakby nie na wszystkie cylindry :shock: a jak zapali i dam mu mocno w gaz to tak jakby kichał silnik i dopiero wchodzi na obroty, dodam że przy spokojnym obchodzeniu się z gazem wszystko niby ok,.Obroty na już zapalonym silniku tesz ok [niefaluje]. Ma ktoś jakiś pomysł? co to morze być? czy odrazu na kompa mam się wstawić??? zapomniałem dodać że dzieje sie to w BMW523i +lpg 98r POZDRAWIAM :(
Opublikowano

pojedź na kompa niech sprawdzą ale z własnego doświadczenia (auto brata) takie objawy miał jak padały czujniki na wałkach na dolocie i na wydechu. podejdź na kompa niech ci sprawdzą który. ewentualnie jak masz możliwość to podmień od kogoś czujnik(i) i zobacz czy mu się polepszy.

powodzenia

powoli dochodzę do wniosku że BMW to nie marka samochodów - to nieuleczalna choroba :)