Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Proszę osoby które się znają o wypowiedź na temat tych wtrysków, http://allegro.pl/wtryskiwacze-paliwa-bmw-320d-e46-150km-i1341950241.html

Czy dane na tej kartce potwierdzającej są ok i czy napewno sprawne. Potrzebuje jeden wtrysk, który ma lepsze wartości.

I jeszcze jedno pytanie, jak wtryski koduje się w Inpie??? Czytałem kilka razy, że jest taka opcja. Roger-nysa pisał kilka razy że da rade to zrobić. Proszę o krok po kroku gdzie i jak mam ro zrobić. Mam jeden wtrysk uszkodzony, znalazłem takie wtryski jak widać na allegro, niby sprawdzone. Z tego co wiem musze go zakodować, czyli wpisać gdzieś numer z głowki wtrysku.

Opublikowano (edytowane)

Witam

Owszem będą pasować fizycznie, silnik będzie pracował.

Jednak nie zakodujesz ich do swojego ECU. Twój soft nie ma możliwości wpisania 7 znaków.

Najlepszym rozwiązaniem przy wkładaniu ich na siłę ,było by skasowanie wpisanych przez producenta korekt .

Pozdrawiam Krzysiek

Edytowane przez ROGER-NYSA

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

Opublikowano
Witam

Owszem będą pasować fizycznie, silnik będzie pracował.

Jednak nie zakodujesz ich do swojego ECU. Twój soft nie ma możliwości wpisania 7 znaków.

Najlepszym rozwiązaniem przy wkładaniu ich na siłę ,było by skasowanie wpisanych przez producenta korekt .

Pozdrawiam Krzysiek

Ok, dziękuje za odpowiedź. Nic na siłę, poszukam wtrysków takich jak mają być. Zasugerowałem się poprostu tym że mają dokument potwierdzający sprawdzenie.

Poszukam i zrobię tak, jak ma być. pozdrawiam

Opublikowano
Ja bym z dystansem podchodzil do zakupu wtryskow za 350 zl...

Tzn co? TO jest cena za jeden wtryskiwacz. Także cena normalna, tak chodzą 350-400zł/sztuka. W komplecie taniej, ale ja potrzebuje jeden :)