Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko

Mam do was pytanie... ;)

Co byscie wybrali E36czy E46 Silnik Ma byc 2.8 i dokładnie jaki jeszcze silnik wybrac.. Podajcie mi + i - Tych beemek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

2.8 to najlepszy benzyniak w tych modelach (pomijam oczywiscie M3).

Jakby sie trafił egzemplarz dobrze utrzymany, to mozesz pomyślec nad 323i czyli z silnikiem 2.5.

Co do plusów i minusów? E36 ma na pewno tańsze części, wiecej jest też używek na allegro. Co do trwałosci - wydaje mi sie podobna...

E36 będą troche starsze, wiec statystycznie są bardziej zniszczone i maja większe przebiegi - choć wiadomo ze to juz zależy od poszczególnego egzemplarza. Znalezienie E36 w cukierkowym stanie moze byc trudne, szczególnie 328i - to chyba najbardziej poszukiwany model.

6 cylindrowe e46 w standardzie maja kontrole trakcji, nie wiem jak e36, ale chyba nie. Brzydatny bajer w zimie.

Z głównych różnic, to e46 wypada w testach zderzeniowych dużo lepiej niz e36. Biorąc pod uwage dzisiejsze standardy bezpieczenstwa, to trudno nazwac e36 bezpiecznym autem...

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • 2 lata później...
Opublikowano
Temat wg mnie śmieszny. Nie ma sensu porównywać tych dwóch aut bo jest za duża przepaść cenowa skoro masz kasę na e46 bierz e46. Mając 10k zł i mniej bierz e36. Tu się nie ma co zastanawiać. :roll:
Opublikowano
2.8 to najlepszy benzyniak w tych modelach (pomijam oczywiscie M3).

O m54b30 zapomniałeś, w e46. Poza tym, 2.8 w e36 to inny silnik niż 2.8 w e46.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Pytanie moim skromnym zdaniem głupie jak można porównać te dwa samochody niebo a ziemia E36 to przeżytek i praktycznie nie ani bym do tego nie kopną stare dziedostwo śmiech na drodze e46 w ładnym stanie jeszcze nie można spotkać co na prawdę ładnie się prezentuje.
Opublikowano
Moim skromnym zdaniem, Twój post jest głupi, bo za kwotę potrzebną na gołe i nijakie e46 można mieć e36, za którym głowa się na ulicy wykręci :)