Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc!

mam problem z niedziałającymi spryskiwaczami - rzecz polega na tym, że przy żadnym wciśnieciu spryskiwaczy na szyby nie uruchamia sie pompka na halogeny i lampy. rozebrałem przekaźnik i okazało się, że w środku są dwa elektromagnesy.

wcisnąłem jeden elektromagnes i zadziałały spryskiwacze na halogeny

wcisnąłem drugi elektromagnes i zadziałały spryskiwacze na lampy

wznioskuje więc, że pompka i dysze spryskiwaczy są wszystkie ok - w czym może być problem więc?

kupiłem kolejny przekaźnik na allegro ale problem się powtarza - kupiłem kolejny niedziałający przekaźnik czy do przekaźnika może nie dochodzić sygnał?

tymi spryskiwaczami steruje jakiś sterownik czy po prostu wszystko opiera sie na tym przekaźniku?

jak sprawdzic czy przekaźnik działa poprawnie lub czy we wtykach w skrzynce jest odpowiedni prąd na odpowiednim pinie?

pozdro i czekam na odp.

bmw 4 life
Opublikowano

Witam

Może taktrochę banalnie ale jeśli Ci działało to może wystarczy dolać płynu do zbiornika jak jest poniżej minimum to na reflektory nie działa.

No i należy pamietać, że trzeba mieć włączone światła mijania.

Pozdrawiam

Opublikowano
Z tego co pamiętam to na postoju to nie dziala tylko w czasie jazdy chyba i światła mijania muszą być włączone.Kolejna sprawa to weż miernik i sprawdz czy po wypięciu przekażnika dochodzi sygnał z kabiny
Opublikowano

Witam

Na postoju działa oczywiście przy włączonych światłach i odpowiednim poziomie płynu. I jeszcze jedno działa co piąte spryskiwanie z tym, że po zgaszeniu i odpaleniu (czy wyłączeniu i włączeniu zapłonu) się resetuje.