Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Lektorem w navi jest całkiem sympatyczna Polka ; )
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
  • Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
ze jak ? polskie menu w BMW fabrycznie ? :shock: niedawno rozmawialem ze znajomym ktory pracuje w ASO i mowil ze poki co niewiedza kiedy wejdzie... fakt ze to bylo ze 2 miesiacie temu, ale czyzby tak szybko sie cos zmienilo :?:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lektorem w navi jest całkiem sympatyczna Polka ; )

czy w E60 tez juz mozna miec lektora PL, czy oferuje to ASO?

Opublikowano
ze jak ? polskie menu w BMW fabrycznie ? :shock: niedawno rozmawialem ze znajomym ktory pracuje w ASO i mowil ze poki co niewiedza kiedy wejdzie... fakt ze to bylo ze 2 miesiacie temu, ale czyzby tak szybko sie cos zmienilo :?:

Jak zamawialem autko w sierpniu to znajomy sprzedawca z inchcape juz wiedzial ze bedzie z polskim jezykiem. Samochod na poczatku pazdziernika sie wyprodukowal i faktycznie jest pelna obsluga po polsku - hasla typu: zapnij pasy albo malo plynu do spryskiwacza uzupelniaja tekst na duzym wyswietlaczu. Nawet instrukcja i animacje sa w naszym jezyku ;)

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Far Far away F10 M5 Competition

Opublikowano
lektora w navi tez masz PL?

Jak sie pozbieram to zejde do garazu i sprawdze, ale nie spiesze bo tam chyba pada :(

Aczkolwiek na 90% jestem przekonany ze tak tylko jak odebralem autko to jechalem z dziecmi chcacymi spac wiec lektora wylaczylem... I tak juz zostalo :?

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Opublikowano
nie no spokojnie , nie pali sie :)

Wrecz przeciwnie :D a czy na forum nie ma magikow przerabiajacych navi i menu na PL

Na forum astry/vectry jest taki gosciu co cuda czyni z softem i wyslal mi update do opla. Chodzi calkiem niezle i mowi po polsku. E60 jest juz dlugo na rynku wiec pewnie cos sie takiego powinno znalezc?

---------------------

Born Most Wanted

Past:

Future:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
menu Pl jest juz chyba z rok dostepne w E60, ale dla mnie to półśrodek i czekam tez na lektora PL, niby cos sie pojawilo na allegro w kwestii lektora Pl, ale cos na forum cisza, nikt sie nie pochwalil , że ma i to działa
Opublikowano
W kwestii navi - panienka milym glosem mowi ludzkim glosem, ale z drugiej strony dzis jest wigilia wiec takie rzeczy sa mozliwe ;)

---------------------

Born Most Wanted

Past:

Future:

Opublikowano

To może ja rzucę trochę światła na PL menu itp. Otóż, okazało się (niestety po zamówieniu) że nie zamowiłem opcji z obsługą głosową. Jak spytałem czy jest to do domówienia, to dealer powiedział, że sprawdzą ale (uwaga) jeżeli by to zainstalowali to stracę menu, nawigację w PL. Chodzi pewnie o to samo co w Audi, że komendy głosowe robią tylko w podstawowych językach. Także albo wszystko po naszemu ale bez obsługi głosowej, albo innej języki.

Jak zwykle wychodzi, że wszystko jest kwestią komunikacji dealer-klient.

W kwesti czekania, to ja czekam na iPhone 4 cradle (ponoć w styczniu ma być) oraz na wanienkę do bagażnika.

Pozdrawiam

P.R.

Opublikowano
A propos iphone 4 - nie wiesZ czy bedzie dzialac wyswietlanie maili i sms na glownym ekranie? Teraz mam snap in do blackberry 9700 i niestety funkcjonalnosc sprowadza sie do telefonu. A sterowania glosem faktycznie nie mam - choc guzik na kierownicy jest. A nie zamowilem bo mialem w e 60 i nie sprawdzilo sie.

---------------------

Born Most Wanted

Past:

Future:

Opublikowano

Wyświetlanie maili i SMS to funkcjonalność telefonu (Apple jak zwykle nie jest kompatybilne z jakimś tam stadardem - do sprawdzenia na bimmerpost) i wymagany jest update softu. Mam nadzieje, że fakt iż BMW i Apple współpracują dość blisko przyśpieszy temat (chodź z doświadczenia wiem, że na Apple nie ma siły i wsYstko robią w swoim tempie).

A przycisk do Voice też mam ale to ponoć przychodzi razem z kierownica sport.

Pozdrawiam

P.R.