Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie działa ogrzewanie tylnej szyby :( ,nie świeci przycisk od włączania ogrzewania-bezpiecznik jest ok.

Mial ktoś z was podobny problem?? Czekam na info.w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wyjmij włącznik i sprawdź czy się wtyczka nie odpieła. Miernikiem sprawdź czy prąd dochodzi do przewodów przy szybie.
Opublikowano
Wtyczka jest podpieta dobrze,prad na przewody dochodzi.Przycisk ogrzewania tylnej szyby swieci na wylaczonych swiatlach,w momencie gdy włączam swiatla przycisk gasnie-zwara????
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie gaśnie tylko pali się słabiej. W momencie zapalenia światła swiatło przygasa by nie razić w trakcie jazdy. pokretłem od świateł reguluje sie natezenie os. zegarów i m.in. tego włącznika. Skoro prad do szyby dochodzi a szyba nie grzeje to tylko wina tych precików na szybie. Musi byc gdzieś przerwa. Posprawdzaj dokladnie i poklei klejem elektroprzewodzącym do szyb.
Opublikowano
Kolego zegary i reszta przełącznikow swieci tylko od włacznik tylnej szyby gasnie całkowicie.W momencie gdy wylacze swiatla swieci tylko wlacznik ogrzewania tylej szyby-w takich warunkach pogodowych bez ogrzewania tylnej szyby to masakra
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisałeś że prad dochodzi do przewodow przy szybie. Więc tam szukaj problemu a nie w przełączniku. Tak jak napisalem, właczas światła to lampka od ogrzewania przygasa. Ale to nie ma związku skoro prad przy przewodach od szyby jest.
Opublikowano
sprawdź wiązki grzewcze czy któraś nie jest walnięta. mam to samo prąd dochodzi a szyba nie grzeje... 3 dolne wiązki mają przerwę i pozamiatane... nie przeszkadza mi to bo i tak w ciężarówce którą na codzień śmigam nie ma ani lusterka ani szyby wstecznej :D
Opublikowano

u mnie działają tylko 2 paski grzewcze ale światło na włączniku nie gaśnie ani nie przygasa.

Stan pręcików na szybie nie powinien mieć na to wpływu.

No chyba że zerwane są wszystkie to może cały prąd iść na przełącznik i dlatego przygasa - tu zgaduję.

Pręciki można sprawdzić miernikiem. Każdy z osobna na P i L stronę przykładasz woltomierz i powoli przesuwasz się w kierunku środka szyby.

Ja swoje naprawiam już 4 lata hehehe.

Uwielbiam stare kwadratowe trumniaki ze stajni BMW i jeżdżę E30 z wyboru a nie z przymusu!!!