Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem auto stało 8 godzin na mrozie -12 po czym odpalilem i przejechałem 6km i zapaliła sie kontrolka od swiec i jakby nastapiło odciecie paliwa i auto staneło pali sie cały czas kontrolka grzania swiec i nie pali ,co moze byc przyczyna wspomne ze nie wymieniałem filtra paliwa przed zimą czy to cos moze byc z tym zwiazane prosze o pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Pierwsze co nalezy zrobic to podpiąć kompa i sprawdzić czego dotyczy błąd i nie mysl przypadkiem że chodzi o świece żarowe bo ta kontrolka spełnia w dieslach też inną funkcje związaną z DDE i przejsciem w tryb awaryjny. Czesto ta kontrolka zapala sie w dieslach kiedy pojawiają sie problemy z zasilaniem paliwa np. (Padła pompa podprogowa, zasyfiony filtr paliwa lub zalane kiepskie paliwo, czujnik na listwie CR) ale to komp pokaże. Edytowane przez guzior2
Opublikowano
Zapewne cos z paliwem i uszkodzone lektroniczne czyli najprawdopodobnije cos z pompa.W tym przypadku tylko komputer i sprawdzenie bledow.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Pierwsze co bym zrobił to wymiana filtra paliwa bo i tak cię to czeka skoro nie wymieniałeś, pompę paliwa tą w progu słychać jak przekręcisz zapłon ok. 20sekund, więc wiadomo czy pracuje czy nie chyba że ta w zbiorniku ale moim zdaniem to filtr wymień go wlej jakiś dodatek do paliwa ja np. leje do ropy kleen-flo.