Skocz do zawartości

e39 2.0 benzyna + gaz - brak ciepła po prawej stronie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panów, mam dziwny problem z moim autkiem,

otóż po zagrzaniu silnika lewa strona grzeje bardzo mocno a prawa bardzo słabo,

problem powstał po wymianie termostatu. odpowietrzałem autko ze trzy razy (zlewałem płyn i wlewałem nowy) i nic nie pomogło,

prawa strona nawiewu grzeje dużo mocniej jak lewa (prawa nagrzewa się jak autko wskoczy na wyższe obroty ale i tu nawet czuć różnice w cieple)

patrzyłem przewody przy nagrzewnicy i jest też różnica między przewodem dolotowym 2 i 3??

Czy wina może leżeć w (nie wiem jak to nazwać - tym urządzeniu (rozdzielacz) gdzie są te 2 cewki bosh'a).

Proszę o pomoc.

Dzięki

Opublikowano

U mnie faktycznie winne były elektrozawory. Z prawej strony leciało zimne powietrze. Rozebrałem, oczyściłem i teraz pięknie grzeje.

No i ważne jest dokładne odpowietrzenie układu chłodzenia.

marek
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam panów, problem rozwiązałem, postawiłem auto na górce, tak aby przód był wysoko podniesiony do góry, okazało się że dolałem jeszcze z 1,5l płynu, układ się natychmiastowo odpowietrzył bo widocznie musiał być zapowietrzony wcześniej i na poziomym ustawieniu autka nie chciał więcej płynu. po dolaniu płynu wszystko wróciło do normy - temperatura z nawiewu jak z piekła :D

Pozdrawiam