Skocz do zawartości

Czy kostki licznika w 535 i 52524v są takie same?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Sprawa wygląda następująco: Mam e34 2.0 24v(m50b20) Ponieważ auto mam od 6 lat i nie zdarzyło mi się żeby wracało na holu albo na lawecie postanowiłem, że nie będę wymieniał go na nowszy model. Auto jest w opcji "pakiet bieda" czyli 0 elektrycznych szyb podgrzewanych foteli o OBC już nie wspomnę, więc postanowiłem że sobie je doposażę. Ponieważ miało ubogą wiązkę elektryczną kupiłem taką od auta w bogatej opcji z wersji 535. Wszystko jest ładnie podłączone już i działa z tym, że jak wiadomo liczniki w 2.0 są na 2 wtyczki. Obecna instalacja którą założyłem (w tym też instalacja pod pełne OBC) jest na 3 wtyczki. Jedna mała i dwie większe. I teraz moje pytanie czy wie ktoś może czy licznik od 525 24v który też jest na 3 wtyczki (nie mam pewności ale chyba takie same) będzie działał na instalacji od 535... Pytam bo nie chcę wywalać pieniędzy w błoto kupując licznik który nie będzie działał.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...
Opublikowano
W 535i bzz montowane z dwoma typami wtyczek. Model z jedną dużą wtyczką był produkowany do lutego '89. A takie jak w 525i, były robione po lutym '89.
Opublikowano
Czyli jeśli mam teraz 3 wtyczki jedną z komory silnika jedną od obc i jedną małą z instalki z tyłu auta to mam sobie kupić licznik od 535 na 3 wtyczki czy od 525 24v na 3 wtyczki? W dalekich planach jest swap na 52524v jeśli to ma coś do rzeczy... Dzięki wielkie za pomoc :)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...
Opublikowano
I to są konkretne wypowiedzi a nie może albo wydaje mi się... Dziękuję wam :)