Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam nastepujący problem, otóż od pewnego czasu mam problem z odtwarzaniem płyt cd. Polega on na tym że trzeba dosyć długo czekać aż zacznie "normalnie" odtwarzać, a dokładniej chodzi o to że jak zrobiło się zimniej to po włączeniu gra ale jest harczenie i przerywanie w odtwarzaniu. Co może być nie tak- zmieniarka przy mrozach odmawia posłuszeństwa :?: Dodam że radio fm działa bez zarzutu. Strasznie mnie to niepokoi ponieważ do tej pory było wszystko w najlepszym porządku. Z góry dziękuje za Wasze odpowiedzi :D
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
Dziś rano jakąś godzinę temu zmieniarka nie zaskoczyła, nie dało rady odtworzyć cd :cry2:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Odblokuj czytnik resetując navi ... wyjmij na chwilę bezpiecznik w bagażniku za prawą 'przykrywką'

Zaopatrz się w płytkę czyszczącą (najlepiej z fluidem.... jeżeli nie znajdziesz płytyki czyszczącej z fluidem to dokup kasetę do magnetowidów z fluidem i użyj go na płytce czyszczącej..... takie rzeczy są chyba w każdym MEDIAMARKT) mi to zawsze pomagało. Najlepiej jest wymienić optykę w czytniku.... ale taki zabieg czyszczący jest jak w moim przypadku i tańszy i szybszy.

Pozdrawiam

Memento Mori :-)
Opublikowano
Ostatnio kolega, który również ma problemy ze zmieniarką podjechał do elektryka i ten stwierdził że zmieniarka przy dużych mrozach nie będzie działać. Więc wpadłem na pomysł - wziąłem magazynek z płytami cd do wnętrza auta żeby sie rozgrzał, po kilku minutach włożyłem go do zmieniarki i odpaliła od tzw. "kopa" :wink: