Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam :)

Auto: 320d 2000r

Sprawa jest prosta - klamka zewnętrzna w drzwiach kierowcy zachowuje się tak, jakby drzwi były zamknięte, pomimo, że "korek" w drzwiach jest wysunięty. Próby otwierania drzwi za pomocą kluczyka, a nie pilota nie zmieniają sytuacji. Jedynie otwarcie drzwi klamką wewnątrz pojazdu pozwala otworzyć drzwi.

Wykluczyłem zamarznięcie: auto noc spędziło w ogrzewanym garażu, a drzwi dalej się nie otwierają. Jeśli macie jakieś pomysły - proszę o komentarz. Jutro jadę naprawić to do znajomego machera, zdam relację co padło i ew. dlaczego :)

EDIT: Nurek, dzięki za uwagę - poprawiłem temat i przeredagowałem post, żeby był bardziej konkretny, mniej barokowy :)

Edytowane przez pielgrzym
Opublikowano
Witam, bardzo podobny problem zdarzył się w mojej e46. Auto stało kilka dni na dworze, odpaliłem je, pojechałem. Pierwszy problem pojawił się na stacji benzynowej nie mogłem otworzyć wlewu paliwa ale kilkuminutowa zabawa pilotem pomogła i mogłem zatankować samochód. Następnie (auto było już dobre kilka minut rozgrzane) musiałem otworzyć tylne drzwi i za pierwszym razem udało się bez problemu, jednak za drugim już nie było to możliwe. Zarówno wewnętrzna klamka jak i zewnętrzna nie stawiają prawie żadnego oporu i drzwi się nie otwierają. Centralny zamek działa bezproblemowo. Po zamknięciu drzwi pilotem próbuję otworzyć drzwi od środka i przy pierwszym pociągnięciu wyskakuje guzik w drzwiach centralnego, ale dalej nic się nie dzieje, ruszam klamką zewnętrzną i wewnętrzną i nie można otworzyć drzwi. Klamki wracają same na swoje miejsce. Może któryś z kolegów na forum coś podpowie? Dziękuje
  • 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
@up

Czy kolega poradził sobie jakoś z tym problemem? Jestem obecnie w podobnej sytuacji.

To była zerwana linka - nie dość, że się zerwała, to takiej linki nie można kupić "gotowej", trzeba zamawiać, żeby ktoś dorobił :/