Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem od jakiegos juz czasu. falują mi obroty, delikatnie ale bardzo przeszkadza ( 800 obr - 900 obr ), zaczeło sie to rok temu, na kilka miesiecy był spokuj jak by wyzdrowiał i teraz problem powrócił na nowo. mam na to sposób, odłączam akumulator i podłączam z powrotem i na 500 km jest wszystko ok.

komputer może swirowac ? czy cos innego ?

błagam o pomoc ! miał ktos z was tak kiedys ?

Opublikowano

WITAJ.

Ja w swojej 520 M50,miałem podobnie,tyle że zakres falujących obrotów był większy (500-1100) i to na zimnym silniku.Gdy motorek się nagrzał,obroty na biegu jałowym,potrafiły zatrzymać się na 1200. Okazało się że główną tego przyczyną,był pęknięty,gumowy przewód,przy silniczku krokowym.Może i u Ciebie,łapie gdzieś,"lewe" powietrze.

Opublikowano
Witam. Przeczyść sobie silniczek krokowy, a później sprawdź czy nie bierze lewego powietrza.(Pryskaj sprejem po kolektorze,jak się podniosą obroty to znaczy że bierze lewe powietrze).Może być sprej do konserwacji deski albo jakiś dezodorant. :wink: pozdrawiam.