Skocz do zawartości

Nie działa kluczyk (karta) E60 2007 lift.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kupiłem auto,ale jak to bywa przy kupnie emocje wzięły góre i nie sprawdziłem wszystkiego.Okazało się że zapasowy klucz mi nie działa jak wkładam do stacyjki (pokazuje się skreślony klucz na OBC) i nie działają żadne przyciski od otwierania itp. Chciałem wymienić baterię,ale podobno te klucze ładują się w stacyjce.Były właściciel jak do niego dzwoniłem stwierdził ,że nie używał go wogóle tylko leżał w szufladzie nonstop.Co mam teraz zrobić ,aby go uruchomić?Czy poza wizytą w ASO są jakieś sposoby ,aby go naładować ,czy zakodować czy jeszcze co innego-nie wiem czemu padł,ale domyślam sie że jest rozładowany.

Opublikowano

Kolego

Większy % samochodów sprowadzonych nie ma kompletu kluczy , nasi handlarze aby nie było "lipy" przy sprzedaży samochodu schodzenia z ceny bo nie ma kompletu kluczy dają ci zapasowy na sztukę z innej BMW .

Używanego kluczyka nie zakodujesz , tylko nowy .

Cena w serwisie z tego co słyszałem to chyba ok. 700- 800 zł oraz kilka dni czekania .

Nie słyszałem aby sam od siebie kluczyk wciskany w BMW się rozkodował . Tym bardziej że klucze BMW są dosyć dobre .

Jeżeli jesteś pewny że klucz jest z tego auta , możesz go wsadzić do stacyjki i zostawić na kilka godzin , może sam się naładuję bo te kluczyki ładują się w stacyjce .