Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Panownie. Wczoraj wymieniłem akumulator ponieważ uruchamiał mi sie alarm, wydaje mi sie że coś zjada prad i jak spadnie za bardzo to syrena wyje bo zaczyna myślec że brak prądu. Cały czas podświetlają mi sie włączniki podnoszenia szyb nawet po uzbrojeniu alarmu. Przed wymiana akumulatora tak siedziałem i przeczytałem że komuś z was nie działa sygnalizator włączonych świateł po otwarciu drzwi, a komenda otwartych drzwi sie pojawia na kompie. A u mnie przed wymianą komputer podawał podczas jazdy że są otwarte drzwi ( nic nie grzebałem w elektryce bo ponoc świruje komp jak słaby akumulator). A teraz po wymianie akumulatora sygnał właczonych świateł mam a otwartych drzwi NIE. Nie lubie jak coś działało a teraz nie działa. Panowie co może być powodem takich anomali?? Maćie panowie schematy lelektryki do tego autka? dziekuje z góry Jacek
Opublikowano
Schematy mamy, ale na nich trzeba się znać, na razie odłącz zasilanie alarmu! Może jeszcze masz jakieś wynalazki nieorginalne w aucie typu gaz?
Opublikowano
Faktycznie gaz posiadam w aucie, nie rozumię po co mam odłączyć alarm? Dodam że co jak co ale elektryka w aucie jest moją słabą stroną, wole mechanikę. Irytuje sie jak coś pada nie wspomnę że zagłowki elektyrczne z tyłu też przestały sie podosić i nie wiem gdzie tkwi przyczyna. Wiele żeczy juz wyczytałem na forum ale nie posiadam garażu i zbyt wiele czasu na grzebanie bo autko non stop w ruchu. wiec musze sobie radzic szybko i do tego potrzebuje sprecyzowanych ukierunkowań na cel w pytaniu. dzieki za podpowiedzi Jacek.