Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy ,ktos wie gdzie ma byc podłaczone cisnienie w bmw e46 ,w silniku n42 miałem do kolektora ,ale mi się przełanczał z gazu na benzyne ,przy zwalnianiu nie wciskajac sprzęgła przy obrotach 3000tyś, teraz mam do jakiegos zbiorniczka pod szyba chyba pompa olejowa ,ale auto nie ma mocy ,nie wiem czy gazownik czasami ma pojecie co robi
Opublikowano
Ten zbiorniczek to pewnei servo i jest wpiete w przeodlaczacy serwo z kolektor czyli prawidlowo

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Dobrze w serwo ale czemu jest tak ze auto nie ma mocy, a przed tem miało jak było w kolektor bezposrednio na wtryskach elpigaz ,listwa sie zepsuła i gazownik wymienił mi na magic jeat ale ma problem z kalibracją teraz nie mam dysz kalibracyjnych w listwie czyli otwory sa o średnicy 3,8 ,ale zamówiłem dysze nowe bo tamte gazownik rozwiercił na 3,2 patent z niego jak nie wiem
Opublikowano

Kolego ale o jakie ciśnienie tobie chodzi?

Podciśnienie do reduktora i map sensora najlepiej brać z okolic przepustnicy w kolektorze ssącym.

Ciśnienie gazu najlepiej z listwy obok wtryskiwaczy.Twój instalator wziął podciśnienie do reduktora z przewodu do serwa.

Jest taka możliwość,że zrobił to za zaworem zwrotnym no i dalej to już będzie się działo jak się dzieje.