Skocz do zawartości

Czy nastawniki pomp wtryskowych sa takie same w 2,4 td i ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czytalem na forum , ze jezeli silnik gasnie gdy wrzuca sie bieg bez gazu lub obroty skacza to za to odpowiedzialny jest nastawnik. Moge miec za pare zl taki nastawnik ale od 2,4 td . Nie wiem czy jest to mozliwe . Wie ktos moze?:
Opublikowano
nastawnik nie pasuje z tego silnika do 2.5 TDS,musisz szukać takiego jak masz u siebie.Jesteś pewien że to nastawnik?Podjedz na kompa i zczytaj wszystko co potrzeba do diagnostyki problemu w aucie.A jak odpala na zimnym?
Opublikowano
Ja bylem na kompie i gosc powiedzial mi ze to niby wtrysk;] ale pewny to on nie byl w 100% , mowil zebym od tego zaczol , bo to najtansze :duh: , ale pytalem sie juz tu ludzi na forum i dostalem odp ze jezeli gasnie gdy wrzuca sie biek i obroty skacza na biegu jałowym to nastawnik;] Pali ciezko czy ciepla czy zimna a jezeli jest ciepla na maxa to jest kolosalny problem bo trzeba ja trzymac i trzymac i czasem wogole nie odpala :mad2: a to automat i na pycha nie idzie :P
Opublikowano
no nastawnik odpowiada za prace silnika na zimnym silniku i na wolnych obrotach.W tygodniu będe miał sprawny wtrysk sterujący więc jak będziesz miał chwile czasu to możesz podjechać i można zmienić na próbe