Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wyeliminowałem lewe powietrze zmieniając uszczelki kolektora ssącego - zimny silnik chodzi dość dobrze ale nadal dość długo zapala. Na zimnym pracuje dobrze, na ciepłym gorzej - nierówno pracuje mniej więcej 2 minuty od odpalenia zaczynają się cyrki.

Czy to może być czujnik położenia wału?

Pozdrawiam

Opublikowano
Kolego,

czy ten demontaż kolektora coś Ci dał,

gdzie dostawało się to lewe powietrze ?

uszczelki były w złym stanie, jedna wyszła w dwóch częściach inna rozkruszyła się na cztery. Wszystkie były bardzo twarde.

CHYBA lepiej pracuje na zimnym. Jutro pojeżdżę to dam znać jak przyśpieszenia i wchodzenie na obroty.

Wymieniałem jeszcze o-ringi wtryskiwaczy benzynowych - roboty dość dużo. Mechanik za coś takiego wziąłby 200 pln (pytałem się).

Opublikowano
Witam, czy byłeś sprawdzić błędy na komputerze? Czujnik wyjdzie jako błąd. Szukanie po omacku uważam jest bez sensu.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
wiesz co ci powiem ty masz r6 jak dobrze rozumiem zobacz koło wału korbowego na które patrzy sie czujnik czy zeby nie są ścięte lub wyłamane umnie to myliło czujnik i silnik kulał co do niego to on albo działa albo nie wiec jak silnik chodzi to czujnik jest ok. mi długo zapala ponieważ miałem filter paliwa brudny ze az ziemia wylatywała zmieniłem na nowy jak reka odjal ale znow to samo bak mam brudny kiedys go wyczyszcze. do tego swiece przewody kopulka palec . jak kuleje na cieplym to mozna sprawdzic lambde i przeplywke i tyle wiecej mozliwosci racej nie ma
Opublikowano
Zdemontowałem ten czujnik. Był bardzo brudny okazało się że również jest czymś uderzony. Być może kiedyś się zluzował albo coś. Ma lekko gnieciony rdzeń. To jak może jednak czujnik?
Opublikowano

nie wiem też mam zgnieciony czujnik wisko w niego walneło ale działa według mnie dobrze

Ale wydaje mi sie ze to nie ma wpływu ale jak chcesz to podmień jak coś to da to i ja sobie wymienie