Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , w mojej E39 z 2003 roku mam tuner radiowy BM54 i z nim pewien problem , mianowicie od jakiegos czasu zauważyłem że jak dam glośniej od pewnego momentu siły glosu znika bas , tak jak by zmiejsza sie do polowy albo mniej , dzieje sie to po przekroczeniu pewnej sily glosu gdzie 50% , z tąd moje pytanie czy BM54 tak maja , gdzies czytałem że to jakis system zabezpieczający ale czy to prawde , pewny nie jestem ale wydaje mi sie ze kiedys tego nie było . Zrobiłem sobie niedawno wyjscia na subwoofer RCA z przed końcówki mocy myśląc że jak podłącze woofer to nie zauważe tego zaniku basy ale okazało sie że jest to samo więc chyba przyczyną jak na początku podejrzewałem nie są felerne końcowki mocy w tych tunerach , poza tym wszytskie głośniki graja normalnie i nieżadnych innych objawów , i co wy na to czy może sprawdzic u siebie na BM54 czy ma to samo , lub może ktoś sie juz z tym spotkał ? Radio z woferem gra teraz dużo lepiej ale jak dam głosniej to czar pryska a bass znika :) mimo woofera
Opublikowano

Tak spotakłem się z tą usterką parokrotnie objaw jest taki że podgłaśniamy i wystarczy jeszcze jeden ząbek podkręciś i bass znika .

Nie jest to wina końcówki można je oddciać a efekt będzie taki sam jest to uszkodzony procesor.

Opublikowano
Witam i dzięki za odpowiedż , to mnie nie pocieszyłeś , myślałem jeszcze że to może po updacie oprogramowania bo robiłem takie SSS Progrogman w aucie i radia chyba też ale mówisz że to na 100% uszkodzenie procka ? i nic nie da sie z tym zrobić ?
Opublikowano
Mam jeszcze BM24 w super stanie i chodzi ładnie nie ma tego problemu z basem oczywiscie i zastanawiałem sie nad zmiania na BM24 bo BM54 troche sie boje kupować bo nie są tanie a nie wiadomo ile końcówki pochodzą . Ale przelotke z okrągłych na plaskie piny zrobiłem tylko nie przewidziałem że wtyki od zmieniarki też są inne i musiał bym jeszcze cos zrobić z tym, opis już mam tylko wtyczki jakies doposować ale zastanawiam się czy jest sens , wiem że grają lepoej BM24 ale czy nie bedzie jakis minusów bo nie wiem do końca czym one sie rożnia i czy wszystko bedzie działało , grać gra to już sprawdziłem
Opublikowano
Mam jeszcze BM24 w super stanie i chodzi ładnie nie ma tego problemu z basem oczywiscie i zastanawiałem sie nad zmiania na BM24 bo BM54 troche sie boje kupować bo nie są tanie a nie wiadomo ile końcówki pochodzą . Ale przelotke z okrągłych na plaskie piny zrobiłem tylko nie przewidziałem że wtyki od zmieniarki też są inne i musiał bym jeszcze cos zrobić z tym, opis już mam tylko wtyczki jakies doposować ale zastanawiam się czy jest sens , wiem że grają lepoej BM24 ale czy nie bedzie jakis minusów bo nie wiem do końca czym one sie rożnia i czy wszystko bedzie działało , grać gra to już sprawdziłem

jak ci wszytko działa na bm24 to może nawet lepiej w tym tunerze nie ma co się zepsuć kiedyś philips sie starał :)

Opublikowano
no wiem , jest dużo porządniej wykonany , i radiator końcuwek lepszy i w ogole . Tylko to nie je st philips a Becker BM24 TMC . Zauważyłem tylko że nie działał mi przycisk INFO i slect , ale może dlatego że nie wszytsko jeszcze miałem podłaczone , tylko zasilanie i linie K i głosniki
Opublikowano
aha rozumiem , ale ogolnie mowisz że nie jest to zle rozwiazanie wstawic BM24 , Bo wlaśnie załatwilem sobie wtyczki do zmieniarki zeby podlaczyc bo inne są przy bm54 a inne BM24