Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM! Moje auto to E39 530dA 2001r. Dzisiaj podczas jazdy po holenderskiej autostradzie zapalila mi sie kontrolka od akumulatora, po chwili wspomaganie przestalo dzialac , z nawiewow zaczelo leciec zimne powietrze i temperatura silnika zaczela wzrastac , zjechalel na pobocze zgasilem auto poczekalem pare minut silnik troszke ostygl podjechalem moze z 1km i znow temperatura skoczyla, wylaczylem auto znow poczekalem chwile ale auto juz nie odpalilo wiec musialem zadzwonic po assistance samochod odholowali mi pod dom. Prosze o jakies rady co to moze byc??

Pozdrawiam Maciej

Opublikowano
Tak jak wyzej - nie dopilnowales paska najprawdopodobniej, strzelil - a reszta dokladnie jak opisujesz. Dlugo jechales na gotujacym sie aucie? Czules przed koncem jazdy spadek mocy i "puchniecie" auta?

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano

witam! wskazowke od temp. silnika mialem miedzy 90C a czerwona kreska przejechalem moze ze 2km zanim sie zatrzymalem. Co do diagnozy to jednak nie pasek a gorna rolka sie delikatnie przestawila (odchylila) i pasek poprostu spadl , oczywiscie rolka do wymiany i pasek tez bo tak sie powkrecal ze nie dalo rady go wyciagnac i musieli przeciac. Pasek byl w dobrym stanie zrobilem na nim moze 4tys. Jutro odbieram auto i zobaczymy czy tylko rolka i pasek czy cos jeszcze.

Co w takim przypadku oznacza spadek mocy ( puchniecie auta)??

Opublikowano

Możliwe, że koło pasowe padło, stąd te szopki (skoro pasek masz nowy, albo jakiś najtańszy shit kupiłeś)

A "puchnięcie auta" to znak, że przegrzałeś i zwykle kończy się wymianą motoru.