Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zakupiłem dzisiaj BWM e36 318is rok 1993. Jednak jak to nowe auto nie obyło się bez kilku usterek.

1. Gdy mam włączone światła postojowe jest git, ale gdy włączę mijania jest jakaś kiszka prawy się włącza a lewy ledwo co tak jak by za mało napięcia dostawał, a gdy wyłączam to prawa gaśnie po chwil. Mam założone światła soczewkowe, możliwe ze osoba która je montowała coś pochrzaniła ??

2. Czy posiada ktoś schemat po polsku bezpieczników ??

Resztę jak coś jeszcze znajdę to dopisze do tematu :)

Z góry dziękuję za pomoc

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Dostajesz ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
Bierzesz ściągasz pokrywe bezpieczników, na jej spodzie jest przylepiony opis bezpieczników i ich nazwy po niemecku, bierzesz pokrywe podchodzisz z nią do kompa, wpisujesz w wyszukiwarce google tłumacz wybierasz tłumaczenie z niem na pol i wszystko wiesz. Co do reflektorów to kable ,tzn końcówki, wtyczki do reflektorów mogą być poprzypalane ja tak miałem, gdy delikatnie ręką uderzyłem, klepłem w reflektor to normalnie działał.
Opublikowano

Dzięki :D

Z tym światłem faktycznie wtyczka jest przepalona ale popukanie w lampę nie pomaga. Spróbuje jeszcze wymienić wtyczkę

Opublikowano

Witam znowu o tych światłach bo mam jeszcze gorzej ;/

teraz mam tak włączam postojówki nie działa włączam mijania nie działa a z tył się zapalają normalnie. Jak robię zmianę na długie to ładnie działają elegancko. co to może być ??

Opublikowano
A wtyczke wymieniłem to dalej tak chodziło ledwo co, to myślałem ze przetwornica jest walnięta. Wyjąłem ja i włożyłem jeszcze raz i już kiszka nie ma w ogóle świateł
Opublikowano

z tego co piszesz to masz xenony tak??Musisz miernikiem sprawdzić jakie jest napięcie przed przetwornica(przed jej wpieciem) oraz za przetwornicą.Sprawdz tak tez w tej lampie co działa prawidlowo zebys wiedział jakie mają być wartości.Myśle że to wina przetwornicy

PS uważaj na niebieskich bo zeby mieć legalny xenon to musisz mieć samopoziomowanie świateł i spryskiwacze

Opublikowano
Już jest Git. Pojechałem do elektryka i to zrobił w jakieś 10 min. a ja bym za c**a tego nie zrobił. Bo to są soczewki wkładane robione przez jakaś firmę kogucik a nie oryginałki i niestety było coś popieprzone i trzeba było z mostkować.