Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dziś zapaliła mi się żółta kontrolka DEFEKT SILNIKA czy jakoś tak, postanowiłem podjechać do warsztatu na komp. Usłyszałem, ze padła cewka na 6 cylindrze :shock: . Mechanik stwierdził, ze musze natychmiast wymienić wszystkie 6 cewek plus świece. Czy miał racje :?:

Opublikowano
Jeżeli świece są w dobre kondycji i pozostałe cewki też to nie ma żadnej reguły, która mówi, że przy wymianie cewki należy wymieniać komplet(pozostałe cewki i świece). Mechanik chyba się zagalopował. Wymień uszkodzoną cewkę i wszystko będzie grać.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam, chciałbym opowiedziec jak konczy sie wymiana jednej cewki, a mianowicie po wymianie jej oraz swiec zrobilem 300 km i auto przestalo jechac, po podpięciu do komputera okazalo sie, ze padla cewka nr3, nr4 oraz wymieniana wczesniej nr6. Tym razem wymienone zostały wszystkie oraz jeszcze raz swiece. Teraz jest ok, zrobilem 2000km i jest spokoj, to taka rada jakby ktos chcial jak ja to nazwalem zaoszczędzić :D ... Na przyszłość tylko komplet! Pozdrawiam.