Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!!!

ostatnio podczas odkurzania zauwazyłem mokrą wykładzine od pasażera(3 dni suszenia)powodem była mata wygłuszająca drzwi dokładnie ją zakleiłem wraz ze spinkami na które dałem silikon... ale problem pozostał jest delikatnie mokro w górnym rogu dywanika i delikatnie wzdłuż progu czy za taki stan rzeczy może byc odpowiedzialne miejsce zaznaczone na zdjeciu?? tam po deszcz odrazu zasuwa woda i ta wykładzinka jest mokra:

czerwony miejsce gdzie jest mokro

ziolony droda wody

http://images49.fotosik.pl/395/c554d49937f3439cmed.jpg

Opublikowano

moja wersja jest taka bo sam zauważyłem w tym miejscu mokre wygłuszenie u siebie...

zacząłem lać wodą po przedniej szybie i już wiedziałem którędy ucieka i tak:

gdy pada, woda spływa z przedniej szyby, później na plastikowe podszybie, zlatuje bokami obok siłowników maski i niestety pomiędzy łączeniami tych plastików przecieka i leci po ścianie grodziowej silnika po tej macie wygłuszeniowej

ja poprostu uszczelniłem silikonem łączenia plastików i leci zdecydowanie mniej niestety nie daje to 100% efektu bo jednak woda z innej strony podejdzie ale nie wali już tyle ile było wcześniej więc jest ok :)

Opublikowano
też tak miałem mokro nawet uszczelniałem to samo co ty a i tak woda wlatywała do środka. dopiero później się zdenerwowałem i odkręciłem boczki drzwi tam gdzie się znajdująmaty wygłuszeniowe i tamtędy mi woda leciałe przez wszystkie 4 drzwi. więc najlepiej sprawdzić mate wygłuszeniową jest to dość częsty problem w e46 i wodą w samochodzie. pozdrawiam i czekam na odpowiedź co zrobiłeś :D