Skocz do zawartości

[E61] Navi Profi-Kiedy kręci się wiatrak z tyłu modułu CCC?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety dopał mnie problem restartu modułu CCC - Navi Proffesional , ostatnio nawet całkowicie zgasł idrive i to kilka razy z rzędu. Moduł CCC został wyciągnięty w celu sprawdzenia podłączenia kabli itd. Przy ponownym montażu postanowiłem sprawdzić czy po uruchomieniu idriva, wiatrak z tyłu obudowy modułu CCC działa tzn. czy się kręci i o dziwno stoi w miejscu, dlatego przypuszczam że to może być przyczyna zwieszeń i restartów idriva, gdyż moduł nie ma chłodzenia.

Moje pytanie docztyczy czy wiartak kręci się cały czas czy może w miarę rozgrzewania sprzętu załącza się przy określonej temperaturze??

Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Niestety czeka mnie wymiana modułu CCC - Navi Proffesional. Moduł nie daje oznak życia. Moje pytanie dotyczy czy jeżeli wymienie modul CCC na taki z navi profi (moduł o innych numerach) trzeba cokolwik kodować/programować??

Obecnie posiadam voice control, bluetooth, bmw on-line itd. czy jeżeli poprostu podepnę inny moduł CCC będą działać wszystki funkcje ??

Opublikowano (edytowane)
Niestety czeka mnie wymiana modułu CCC - Navi Proffesional. Moduł nie daje oznak życia. Moje pytanie dotyczy czy jeżeli wymienie modul CCC na taki z navi profi (moduł o innych numerach) trzeba cokolwik kodować/programować??

Obecnie posiadam voice control, bluetooth, bmw on-line itd. czy jeżeli poprostu podepnę inny moduł CCC będą działać wszystki funkcje ??

Chyba raczej będzie trzeba programować, ale nie jestem pewien na 100%

Edytowane przez macio116
Opublikowano
Chyba raczej będzie trzeba ale nie jestem pewiena na 100%

ale co raczej będzie trzeba..??? kodować czy będą działać wszystkie funkcje??

Proszę o konkrety.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Po podpięciu trzech innych modułów CCC również z navi profi wiatrak z tyłu również się nie kręci !!! Być może coś mam uwalone z zasilaniem wiatraka...jednak jak podepnę zepsuty moduł CCC wiatrak kręci się cały czas lecz sprzęt nie chce się uruchomić.
Opublikowano
wiatrak tylko dziala jak jest potrzebny czyli jak gra muza lub Navi jest uzywana na trasie

Codowanie BMW , Wylaczenie ostrzezenia o pasach, TV-Free,przebudowa oswietlenia na LCI, klimy Basic na HIGH, Navigacji z MASK na CCC lub CCC LCI ( 8 przyciskow ) itd.

http://www.bavaria-access.de/

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002804305191#!/pages/Bavaria-Access/157126324367474?sk=photos