Skocz do zawartości

[e36 Coupe] Zmiana opon pomoże?? ?? ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Posiadam E36 coupe 1996 , od tego roku sezon letni jeździłem na felgach 17 od e46 M3, na oponach Michelin Pilot sport przód 45/225 tył 40/245, wygląd samochodu bajka na takich kołach, ale komfort jest bardzo ciężki do za akceptowania.. dodam że w zawieszeniu jest wszytko zrobione, maksymalnie doinwestowane. Teraz na zimę założyłem stalówki 15 i zastanawiam się co zrobić na wiosnę, bo coś z tym komfortem muszę zrobić, za bardzo mnie irytuje to ciągłe łup łup ma dziurach, bo to że szarpie na koleinach to akurat mi nie przeszkadza. Teraz moje pytanie, czy pozostanie przy 17 i po zmianie opon na 205/50 odczuje znaczny komfort?? (bo 55 chyba nie wcisnę:P) warto się w to bawić?? czy lepiej zmienić na 16?? a może jakieś pomysły co można jeszcze zrobić aby komfort się poprawił?? szczerze mówiąc nie chce mieniać na mniejsze koła, bo na 17 samochód wygląda tak jak należy:) słyszałem że tuleje wahaczy od M3 niby pomagają ?? Ktoś może się na ten temat wypowiedzieć i poradzić na ten nieszczęsny bark komfortu?? ?? :)
Opublikowano

Nie wiele da się z tym coś zrobić, nie piszesz jaki masz zawiech :?:

Zmiana na 205/50 nic nie da bo to taka sama wysokość boku opony.

Tak samo z tulejami są jeszcze bardziej sztywne.

Tak naprawdę przejście na 16'' coś da lub omijanie dziur. :wink:

Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

http://www.konstel.webs.com

Opublikowano
Witam, skoro tak cie kolego to irytuje pozostaje fela 16 i wiekszy kapec, na 16 wcale zle nie wyglada jak masz troche zglebowana, powiedzialbym nawet ze lepiej niz na 17, ale to wiadomo kwestia gustu, o tym sie nie dyskutuje, no ale jeśli komfort wiekszy balon mniejsza fela pozostaje...