Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

od kilku dni obserwuje dziwną sytuacje w swoim aucie. Chodzi mianowicie o pedał hamulca. Powstał na nim pewnego rodzaju luz oraz po wciśnięciu i puszczeniu natychmiast odbija do pozycji nominalnej i powoduje tym samym nieprzyjemny dźwięk uderzenia, dobicia. Czy macie jakieś pomysły ocb? Poziom płynu hamulcowego na pierwszy rzut oka jest ok, chociaż trudno jest dokładnie określić jego poziom ponieważ w pojemniku jest "sitko" a plastik jest mało przejrzysty. Dodam jeszcze, że wydaję mi się że auto gorzej hamuje, tzn. muszę mocniej wciskać aby jakoś hamować. Wcześniej było lepiej....

Proszę o jakieś podpowiedzi

• 2 lata później...
Opublikowano
A u mnie zauważyłem taki problem że przy manewrach na parkingu i wciśnieciu pedału hamulca oczywiscie przy minimalnej predkości pedał reaguje jak przy załączeniu sie systemu ABS czyli zaczyna drżeć Co to może być?
Opublikowano
A u mnie zauważyłem taki problem że przy manewrach na parkingu i wciśnieciu pedału hamulca oczywiscie przy minimalnej predkości pedał reaguje jak przy załączeniu sie systemu ABS czyli zaczyna drżeć Co to może być?

A przy innych prędkościach i przypadkach tak nie reaguje ?

Opublikowano

A przy innych prędkościach i przypadkach tak nie reaguje ?

Nie pamiętam takiej sytuacji w ktorej podczas skrecania kierownica przy wiekszej predkosci musiałem hamować ale sprawdze to jutro A co podejrzewasz?