Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. od paru dni gdy odpalę samochód (e36 1.6) słyszę stukanie co parę sekund tak jakby spod maski, a od wczoraj gdy słychać ten stuk to wyczułem że czuć go na wciśniętym pedale hamulca. Wiecie co to może tak stukać i dlaczego czuć to na pedale hamulca??

Ps. to stukanie słyszałem kilka dni po kupnie auta , ale po przejechaniu dosłownie kilku kilometrów przestało i myślałem ze to chwilowo,później nie było tego słychać aż do ostatnich kilku dni.

Opublikowano

Witam mam te samo autko co ty . I mi też tak jakby puka czasem pracuje normalnie . Ale mi to nie przez hamulce . Tak od siebie . Jeżeli ktoś miał takie coś to chętnie bym się dowiedział jak to rozwiązać

Pjona !

Opublikowano

witam

Mysle ze stukaja wam elektrozawory nagrzewnicy, wlasnie takie stuki sa odczuwalne na pedale. Sprawdzcie czy po przekreceniu galki ogrzewania stukanie ustaje

Opublikowano

ja to mam na wolnych obrotach .. naprzyklad jak jade rozpędzony i hamuje to silnik tak jakby zmuł powraca do obrotów i zaczyna stukać ale to nie zawsze . i jak przekręcam to czasem ustaje czasem nie ..

ogółem to mam kłopot z obrotami na wolnych. jak samochod jest zimny to obroty trzyma równo jak się nagrzeje do połowy to chyba mi zalewa bo jak deptam w pedałto reaguje po 5 sekundach i buja calym samochodem

jak by chciał zaraz zgasnąć ;/

Opublikowano

Według mnie jest to elektrozawór nagrzewnicy, ewentualnie delikatne zapowietrzenie układu nagrzewania. Miałem podobnie w e30 m42 - przepompowałem ręcznie (czyli ściskając i puszczając rurę) układ ogrzewania i ustało raz na zawsze.

Maciej22 - sprawdź przepływkę i krokowy.

Pozdrawiam,

Prawdziwy facet ma wał a nie przeguby :P

Gdyby bóg kochał przedni napęd, to chodzilibyśmy na rękach i jedli dupami :D