Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

mam następujący problem, pomimo tego auto nie odpala:

-pompa paliwa pompuje,

-paliwo przechodzi przez filtr,

-jest iskra,

-bezpieczniki sprawdzone.

możliwe, że pompa ma za niskie ciśnienie?

Opublikowano
kup sobie najtanszy spray do nablyszczania deski rozdzielczej badz auto start i krecac prysnij do dolotu!!!piszesz ze masz gaz a na gazie probowales odpalic!!! jak pompa siadla to na gazie odpali no problem... chyba ze czujnik polozenia walu padl i iskra jest w zlym momecie!!
czesci e30 !!!! [email protected] kom.514966488 WuWua stolica
Opublikowano
pompę wyciągnąłem i podłączyłem na krótko i działa. na gazie niestety nie odpalę bo obroty muszą przekroczyć ileś tam tys. i się samo przełącza. próbowałem też ''na zapych'' i żadnego odzewu.
Opublikowano
jak podepniesz do niebieskiego kabla cewki reduktora lub elektrozaworu plus 12v z akumulatora odpalisz gaz i tym samym odepniesz benzyne wtedy krec!!!! jak odpali to pompa stracila cisnienie jak nie to cos powazniejszego!!!
czesci e30 !!!! [email protected] kom.514966488 WuWua stolica
Opublikowano
Pompa moze chodzic ale jak za slabo pompoje to i tak nie odpalisz.Jezeli chodzi o gaz to mozesz przelaczyc zeby na samym gazie zapalic i wtedy probuj,sprawdz tez przewody czy nie maja przebicia
Opublikowano

A jak pojawił się problem? Mój samochód w ciągu 1-2 tygodni miał stopniowo coraz większe problemy z odpaleniem i w końcu nie chciał wcale. Na pych nie palił, ale na dłuższym holu dał radę :D Regulacja zaworów i fura odpala na dotyk.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale nie mówisz chyba o M40 bo w nim się nie reguluje zaworów. (jest hydraulika)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolega ma 90rok więc co tam może być? Jedynie M10 na gaźniku wychodziło ale w tak małych ilościach że w tej chwili praktycznie nie znajdziesz takiego egzemplarza.
Opublikowano

problem zaczął się trochę dziwnie... pewnego dnia otworzyłem maskę i znalazłem bułkę która leżała na silniku, następnego dnia chleb.. powiem szczerze że od tego czasu nie odpala. sprawdziłem wszystkie przewody czy jakiś gryzoń czegoś nie przegryzł ale wszystko jest dobrze. jak już pisałem wyżej:

-pompa paliwa pompuje,

-paliwo przechodzi przez filtr,

-jest iskra,

-bezpieczniki sprawdzone.

silnik mam m40

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A moze pękł ci pasek rozrządu, lub się przestawił? Raczej jak iskra jest a paliwo dochodzi to powinno chociasz zajęknąć.
Opublikowano
pewnego czasu odpalił ale odrazu zgasł... jak mu dawałem gazu to nie chciał się wkręcić na obroty. wydaje mi się że to może być wina pompy paliwa. w przyszłym tyg będę miał przyrząd do sprawdzenia wiec się okaże.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano

miałem ten sam problem... filtr paliwa miałem do wymiany a ogolnie auto z gazu odpalało bez problemu w m40 1.6

I tez, było wiele możliwości...

Opublikowano
Zacząłem czytać twojego posta o pieczywie i myślałem że sobie jaja robisz. Jeśli masz mieszkającego gryzonia pod maską, to mógł tobie poprzegryzać różne rzeczy. Posprawdzaj wszystkie gumy czy nie uwił sobie gdzieś gniazdka :P