Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gora sucha wymienilem oringi na choldniczce oleju wymienilem czujnik poziiomu oleju wymieniony i nadal leje

co jeszcze powinno byc sprawdzone i jak do tego sie zabrac , używam auta codziennie czy mozna tak jezdziC?

• Członkowie klubu
Opublikowano
Uszczelniacze wału, uszczelka misy olejowej, system odpowietrzenia skrzyni korbowej... Proponuję umyć silnik w celu dokonania trafnej diagnozy.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
dziekuje i dodam ze gdy stoi i jest rozgrzany silnik to nie cieknie z nikad dopiero gdy sie przejade i wroce na kanal widac zapaskudzony silnik
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W którym miejscu widzisz najwiecej tego oleju ? Bo ja i jeszcze jeden kolega z forum w takim samym silniku mielismy kiedys wyciek oleju z pompy podcisnieniowej nr. 2 na rysunku http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AT51&mospid=47649&btnr=11_3178&hg=11&fg=15 wymieniłem oring nr. 3 na rys. i jeszcze uszczelniłem silikonem do wysokich temperatur i problem znikł. Sprawdz to u siebie bo być moze masz podobnie.
Opublikowano

dziekuje slicznie za pomoc w tych czasach to niespottykane ze mozna spotkac zeczliwych ludzi, mam takie pytanko gdyz jestem laikiem jesli chodzi o bmw i bezyne

zawsze byl diesel. tak czy inaczej moze mogl bys mi jeszcze podpowiedziec jak skutecznie zlookalizowac ten wyciek od gory nic nie widac jest sucho z kolei od spodu jest masakra, jak wspomnialem gdy stoi jest ok po tescie wracam na kanal i jest juz wszedzie, czuje sie bezradny a zalezy mi na czasie gdyz codziennie urzywam samochodu Pozdro