Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie jaka, instalacje dobrać do bmw e46 silnik n42 115km 2002r bo mam elpigaz,ale są z nią ogromne problemy.
Opublikowano
widzisz zalezy jaka kwota dysponujesz !!! jak to mowia sekwencja sekwencji nie rowna!!! ja na twoim miejscu zamontowal bym staga 300 , staga 4, staga 4plus na valtekowskich wtryskach ... sama instalacja to nie wszystko wazny jest tez montaz . sa jakies zasady takie jak dlugosc rurek miedzy kolektorem a wtryskami max dl. 25cm a i kazdy musi byc tej samej dlugosci, badz nawierty maj byc zrobione jak najblizej tryskow benzynowych... dobor reduktora, rozwiert dysz gazowych az po sama regulacje!! ja sam montuje i reguluje stagi ale moja wizytowka sa inst. landirenzo - wada wysoka cena!!!! napisz mi problemy jakie masz moze cos da sie zrobic!! elpigaz nie ma dobrych komentarzy
czesci e30 !!!! [email protected] kom.514966488 WuWua stolica
Opublikowano

25cm wężyk miedzy wtryskiem a dyszą?? przecież to nie będzie poprawnie działać, BMW wymaga precyzji i szybkości a przy tej długości wężyka nie da się tego uzyskać, będzie bardzo mocno opóźniona reakcja na gaz, wężyki im krótsze tym lepsze

jak nie masz za bardzo kasy to wtryski magicjet + reduktor KME silver +komp stag300 + poprawny montaż i będzie dobrze

jak masz więcej kasy to można zamiast MJ dać matrixy

Opublikowano
Ok. ale mam pytanie gdzie podłaczyć ciśnienie bo miałem w kolektor ale auto po przełączeniu na gaz na zimnym silniku szarpało ,a przy 3,500tys obrotów przełanczało mi sie z gazu na benzyne ,ale gdy zwalniałem nie wciskając sprzęgła teraz mam podłączone ,w baniaczek umieszczony pd szybą koło komputera auto nie szarpie ale jest słabe czuć spadki mocy przy szybszym ryszaniu