Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kłopot mam następujący, ekran nie reaguje na pokrętło sterowania i przyciski, radio cd i zmieniarka działa bez problemu przełączanie między urządzeniami jest ok, ale ekran wisi na głównym menu i nic nie reaguje, nie można wyjąć płyty z czytnika, pomyślałem że jeszcze raz soft wrzucę ale przez to że czytnik nie chce oddać płyty z mapami jest kłopot. da się to jakoś zresetować?

będę wdzięczny za pomoc wszelką

pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Nie trzeba odłączać aku ... ja kiedy mi się wiesza czytnik na chwilkę wyjmuję bezpiecznik odpowiedzialny za to ustrojstwo i tak resetuję navi (u mnie w E39 bezpiecznik znajduje się w bagażniku za prawą 'przykrywką' )

Pozdrawiam

Memento Mori :-)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja miałem to samo. I trzeba poczekać dłuższa chwilę nawet ponad godzinę i wtedy można wyjąć płytę. A tak w ogóle to za nic nie pójdzie mi najnowsza mapa z polską - może ktoś poradzi
  • 1 rok później...
Opublikowano
Kłopot mam następujący, ekran nie reaguje na pokrętło sterowania i przyciski, radio cd i zmieniarka działa bez problemu przełączanie między urządzeniami jest ok, ale ekran wisi na głównym menu i nic nie reaguje, nie można wyjąć płyty z czytnika, pomyślałem że jeszcze raz soft wrzucę ale przez to że czytnik nie chce oddać płyty z mapami jest kłopot. da się to jakoś zresetować?

będę wdzięczny za pomoc wszelką

pozdrawiam

Witam serdecznie mam bardzo podobny problem więc pozwoliłem sobie zapytać tutaj.

U mnie ekran reaguje poprawnie tylko na pokrętło tzn ramka przeskakuje po czterech funkcjach menu głównego lecz nie można zatwierdzić żadnej z wybranych opcji ani navi, komputera pokładowego itd.

Każde naciśnięcie pokrętła lub jakiegokolwiek klawisza powoduje automatyczne strojenie radia.

Nie można również wyjąć płyty z czytnika.

Odpięcie bezpiecznika i aku nie pomogło.

Będę wdzięczny za każdą pomoc, jeśli ktoś ma namiar na fachowca !!! (podkreślam) w mojej okolicy to poproszę.

Pozdrawiam Kacper.

Opublikowano

u mnie samo się naprawiło, zostawiłem auto na noc w garażu i rano po prostu było już ok.

od tamtej pory zero problemów

Opublikowano

Dzięki, ale to jest tylko instrukcja mechanicznego wyjęcia zablokowanej płyty co u mnie raczej nie rozwiąże problemów.

U mnie żaden przycisk nie spełnia swojej funkcji w tym ten do wysuwania płyt. :(

Opublikowano

Tak czy siak musisz tę płytę wyjąc a chyba innego sposobu nie ma

Musisz spróbować nagrać nowy soft i wrzucić go nie na dvd tylko cd i zobacz jaki będzie efekt

Oczywiście wcześniej trzeba dla pewności przeczyścić czytnik i laser

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Witam ponownie.Niestety nie udało się usunąć usterki, po wgraniu nowego softu i sprawdzeniu wszystkiego komputerowo przez kolegę z CarpeDiemDiag diagnoza jest taka że to problem mechaniczny lub elektryczny( w sensie zwarcie) z guzikami na panelu sterowania.

W związku z powyższym wielka prośba do Klubowiczów: czy ktoś zgodziłby się przełożyć swój działający panel do mojego auta w celu weryfikacji (oczywiście odpłatnie) ?

Ewentualnie proszę o namiar na kogoś w okolicy kto będzie w stanie naprawić panel.