Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A więc panowie jak w temacie jak ustawić komp aby pokazywał prawdziwe zużycie paliwa??? Posiadam najmniejsza wersję BC w swoim BMW po odblokowaniu ukrytych opcji i wybraniu odpowiedniego testu komputer zaniża spalanie. Wiem że zmian dokonuje sie w teście nr 20 zmieniając wartości KVBR w zakresie 750-1250. U mnie teraz ustawione jest 1000, ale auto pali 1 litr więcej niż pokazuje odczyt. Jaka wartość KVBR ustawić żeby pokazywał wszystko Ok??
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

hej

jak ustawisz 1250 to komputer zwiekszy Ci spalanie na wyswietlaczu o 25%. Musisz sobie policzyc ile to jest procentowo ten 1 litr na 100km.

Pozdr

Opublikowano
dzięki za podpowiedź teraz będe mógł coś pokombinowąć bo komp wyświetla spalanie 7.4 a rzeczywiste jest 8.4/100km
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
za to u mnie odwrotnie jak w większości przypadków - komp zawyża wynik średni o około 0.5 litra w porównianiu z realnym spalaniem :shock: