Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!!!

na samym początku chciałbym powiedziec ze w temacie caraudio jesten totalnie zielony wiec prosze o porade, otóż w mojej e46 touring nie ma zabardzo bassu(seryjne głosniki i radio buissnes cd) wiec chciałbym cos z tym zrobic... z racji tego ze bagaznika czesto potrzebuje tuba odpada wiec pomyslałem o takim rozwiazaniu:

-wzmacniacz(tylko jaki) schowany w tapicerce bagażnika tam kolo trójkąta

- dobre basowe głosniki w miejscu seryjnych

ciezko było by cos takiego podłączyc?? jaki wzmacniacz potrzeby dokładne dane, przód jak dla mnie gra ok wiec zalezy mi tylko na basie

oczywiscie zeby cenna nie zwalała z nóg :cool2:

pozdrawiam

Opublikowano
...."rozrzuć" granie w taki sposób jak jest w autach oryginalnym zestawem H/K(nie posiadam schematu ale na forum ktos powinien "ogarnąć")
(*pozdrawiam*)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja właśnie montuję suba do touringa, głośnik 10" Rockford Fosgate p1s410, zabudowany w podłodze. Wzmak (jeszcze się nie zdecydowałem na model)również w podlodze, dzięki temu cała powierzchnia bagażnika jest w dalszym ciągu użytkowa, a to dla mnie również bardzo ważne. Tylne głośniki też zostają w serii, tam nie ma co grzebać jak dla mnie.

Całość robię na nowej podłodze mojego projektu, jeszcze z tydzień mi to pewnie zajmie, jak zrobię to wrzucę jakieś foto.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Kolego jak zalezy Ci na przyzwoitej muzyce, to pomyslal bym nad wymiana przednich glosnikow wyrzucic te 13stki z drzwi wygluszyc je porzadnie, zainstalowac system oparty na glosnikach 16cm, glosniki wysokotonowe w orginalne miejsce. Jest przy tym troche pracy gdyz trzeba nieco przerobic drzwi (wyciac kawalek blachy), ale jest niesawowita roznica. Jak chodzi o bass to dobra opcja jest zrobienia subwoofera w kole zapasowym ale trzeba pamietac o litrarzu obudowy w ktorej bedzie gral Twoj glosnik. Oczywiscie skrynia musi byc zamknieta czyli obudowa typu closed. Do tego wzmacniacz 4 kanalowy ktory pociagnie caly ten system.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Obiecałem, więc wrzucam. Moja propozycja na umiejscowienie suba w touringu, Tobie oczywiście chodzi o inny system, więc czeka Cię więcej grzebania:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=71167&p=982273#p982273

Rockford Fosgate P1S410 na zmostkowanym Blaupunkcie GTA 270 SF.