Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników marki BMW.

Wczoraj wymieniłem tylne lewe łożysko koła.

Po wyjechaniu z warsztatu okazało sie że niedziała iDrve, tzn wszystkie funkcje którymi steruje: nawigacja,wentylacja,ogrzewanie,klima, radio,PDC,nie działa otwieranie i zamykanie tylnych szyb i wiele innych elektrycznie sterowanych funkcji mojego e61.

Mechanik stwierdził że auto przełączyło sie w tryb transportu.

Czy moge usunąc sam ten problem za pomocą programu INPA i jak to zrobic.

Pozdrawiam i licze na pomoc z waszej strony. Jacklack.

Opublikowano
padł także centralny i np światło wstecznego? może wymaga przywrócenia systemów czyli programowania, sprawdź też czy podaje światło wtyczką MOST, jeżeli nie to możesz miec problem i jednostka CCC z obsługą -BO, -ASK itd będzie padnięta, ale dlaczego...
Opublikowano

Witaj H_A_R_T

Centralny zamek działa, światło wsteczne taż działa.Światła taż działają, poziomują sie i nivo też działa.Wysiadł tylko IDrive i oświetlenie wnętrza auta i otwieranie tylnych szyb. Stało sie tak po wymianie tylnego łożyska koła i oleju w moście. Mechanik twierdzi że auto

Przełączyło sie wtryb transportu i nie potrafi sobie z tym poradzic. Zawiozłem auto do elektryka i czekam od piątku aż wezmie je na warsztat.

Aha mechanik powiedzał mi że nic sie nie przepaliło tzn żaden KOMPUTER.

Mam program INPA wraz z interfejsem, czy moge sam rozwiązac ten problem przy pomocy INPY?

Pozdrawiam.

Opublikowano
auto raczej samo sie nie przelacza w transport mode, ale jesli faktycznie tak sie stalo to mozna sciagnac transport modus w opcjach serwisowych, u mnie nazywa sie tom afleveringcontrole czyli kontrola dostarczenia, po rozwinieciu tej opcji pokazuja sie dwie nastepne zainstaluj transportmodus oraz odinstaluj i to wedlug mnie jedyna opcja przestawienia tego - tak sam z siebie....eee chyba nie, jezeli wspomniane lampy itd dzialaja to moze tylko ccc padlo? sprawdales swiatelko we wtyczce MOST?
Opublikowano

Witaj H_A_R_T :D

Odebrałem dzisiaj auto od elektryka.Wyłączył tryb transportu, ale nie poradził sobie z resztą tzn nadal nie działa centralny monitor IDrive , nawiewy,ogrzewanie, tylne szyby, szyberdach, oswietlenie wnętrza, natomiast działają lampki do czytania i przednie szyby .

Stwierdził że mechanik który wymieniał łożysko w tylnym kole i olej w tylnym moscie, coś musiał pomajstrowac i najprawdopodobniej pokasował

jakieś sterowniki.

Możesz mi napisac jak sprawdzic swiatełko we wtyczce MOST i co to jest?

Chyba sie jutro wybiore do BMW Olszowiec Poznań może oni coś z tym zrobią , co ty nato?

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano
Nie chcę krakać, ale może zmień warsztat bo jak może coś paść w elektronice przy wymianie łożyska :?: Oby się nie okazało że ci coś podmienili w elektronice kożystając z okazji :o. Nie tylko w ASO tak robią :mad2:
Opublikowano
Nie chcę krakać, ale może zmień warsztat bo jak może coś paść w elektronice przy wymianie łożyska :?: Oby się nie okazało że ci coś podmienili w elektronice kożystając z okazji :o. Nie tylko w ASO tak robią :mad2:

Mechanik sie przyznał że nie potrafi sobie poradzic z programem do BMW i najprawdopodobniej w trakcie diagnozowania mojego E61 zamiast skasowac błędy pokasował ustawienia :duh:

Opublikowano
Kasowanie błędów to żadna wyższa szkoła , znajomy z ASO mówił mi że BMW zabezpieczało się kiedyś przed nie orginalnym sprzętem do diagnostyki , i po użyciu właśnie takiego coś świrowało w elektronice i komputerze może tu jest problem ? teraz pozostaje ci ASO albo ktoś mądry z BMW
Opublikowano
Kasowanie błędów to żadna wyższa szkoła , znajomy z ASO mówił mi że BMW zabezpieczało się kiedyś przed nie orginalnym sprzętem do diagnostyki , i po użyciu właśnie takiego coś świrowało w elektronice i komputerze może tu jest problem ? teraz pozostaje ci ASO albo ktoś mądry z BMW

Dzieki krzychuziom. Pewnie masz racje.Jutro jade do ASO BMW. :idea:

Opublikowano
wtyczka MOST to złącze optyczne, służy do programowania jednostek multimedialnych, w e60 mała klapka na lewym zewnętrzym kancie pod drzwiczkami schowka, wydłub, następnie wypnij wtyczkę z pętli - powinno byc czerwone światło jak to optical
Opublikowano
wszystko jasne, ten pan nie zrobił testu auta tylko niewłaściwym programem w zapewne nieznanym sobie języku rozpoczął programowanie auta a z powodu praku połączenia most nie był w stanie zaprogramowac m-ask (ccc) a stary program unieważnił... :mad2: tylko serwis, jedynie oni mają dostęp do tzw kodów zamówienia (dot. zamówienia na auto w fabryce, wzór pierwotny), jeżeli jednak jest światełko (w tunelu :) ) to można spróbowac programowania nie w serwisie ale u jakiegoś taniego znawcy tematu, ewentualnie zmieni całą jednostkę
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

To niech warsztat który spie.. naprawę niech wszystko naprawi.

Prowadząc biznes trzeba liczyć się z pomyłkami poprawkami itp., a nie zwalać winę na klienta.

Jak się na tym nie zna to niech się za to nie bierze.

Miało być tanio, a wyjdzie drogo.

Opublikowano
generalnie taki warsztat powinien być ubezpieczony. ja jak grzebię w aucie klienta mam takie ubezpieczenie.

felgi, opony, prestige tuning, elementy carbon, znaczki carbon, grile

hurtowe ceny na zimowe opony renomowanych marek

http://img169.imageshack.us/img169/4364/gpowerwheel.jpg

Felgi oraz akcesoria legendarnego G-Power!

http://www.inovit.pl http://www.kahndesign.pl http://www.wolfrace-wheels.pl

Opublikowano
A ja jak wiem że się nie znam to nie zgrywam kozaka i się nie biorę za eksperymenty na cudzym, auta w warsztatach naprawia się z reguły w oparciu o wiedzę czy doświadczenia z przeszłości - większośc marek ma jakieś kruczki, szczególnie przy sprawach komputerowych i łatwo pokręcic coś - to chyba wiedza ogólna..
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
wszystko jasne, ten pan nie zrobił testu auta tylko niewłaściwym programem w zapewne nieznanym sobie języku rozpoczął programowanie auta a z powodu praku połączenia most nie był w stanie zaprogramowac m-ask (ccc) a stary program unieważnił... :mad2: tylko serwis, jedynie oni mają dostęp do tzw kodów zamówienia (dot. zamówienia na auto w fabryce, wzór pierwotny), jeżeli jednak jest światełko (w tunelu :) ) to można spróbowac programowania nie w serwisie ale u jakiegoś taniego znawcy tematu, ewentualnie zmieni całą jednostkę

Witam.

Kolego miałeś racje, potrzebne było programowanie. Mechanik wpisał zły kod do radia i wysiadło wszystko o czym pisałem, auto przełączyło sie w tryb transportu.

Serwis poradził sobie z tym bez problemu.

Temat do zamknięcia.

Pozdrawiam.

Opublikowano
kazdy fachowiec ktory ma troche pojecia zrobi to tobie za maly pieniadz

Codowanie BMW , Wylaczenie ostrzezenia o pasach, TV-Free,przebudowa oswietlenia na LCI, klimy Basic na HIGH, Navigacji z MASK na CCC lub CCC LCI ( 8 przyciskow ) itd.

http://www.bavaria-access.de/

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002804305191#!/pages/Bavaria-Access/157126324367474?sk=photos

• 11 lat później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witaj H_A_R_T :D

Odebrałem dzisiaj auto od elektryka.Wyłączył tryb transportu, ale nie poradził sobie z resztą tzn nadal nie działa centralny monitor IDrive , nawiewy,ogrzewanie, tylne szyby, szyberdach, oswietlenie wnętrza, natomiast działają lampki do czytania i przednie szyby .

Stwierdził że mechanik który wymieniał łożysko w tylnym kole i olej w tylnym moscie, coś musiał pomajstrowac i najprawdopodobniej pokasował

jakieś sterowniki.

Możesz mi napisac jak sprawdzic swiatełko we wtyczce MOST i co to jest?

Chyba sie jutro wybiore do BMW Olszowiec Poznań może oni coś z tym zrobią , co ty nato?

Pozdrawiam :cool2:

I got this right,...