Skocz do zawartości

325TDS mulasta na niskich obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy tak mi sie wydaje czy tak musi byc że moja 325tds jest mulasta na niskich obrotach. żeby spalic gume to trzeba to trzeba naprawde dużych obrotów. najlepiej ciagnie tak przy 2500-3000obr pózniej już nie i wczesniej tez lipa.

Naprałem podejrzen jak zobaczyłem 525tds który po dodaniu gazu juz w trakcje jazdy zaczał palic gume i po właczeniu 2 biegu tez miał na to ochote. Mój natomiast tego na bank nie zrobi. Z miejsca może i spale gume jak sie postaram ale już w ruchu to nie ma takiej opcji.

Może coś mam walniete albo zle ustawione. w najblizszym czasie udam sie na diagnoze to powinny sie pokazac jakies usterki jesli sa.

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
Z miejsca może i spale gume jak sie postaram ale już w ruchu to nie ma takiej opcji.

Żeby spalić gumę w ruchu musisz położyć zwykłą oponę na dachu i ją podpalić, wtedy najlepiej kapcie się jarają. :duh: :mad2:

Opublikowano

moze troche zle to nazwałem, chodzi mi o poslizg kół,(piszczenie opon)

Nie jestem jakims swirem który chce piszczec na każdym skrzyzowaniu tylko mam podejrzenia co do swojego silnika i tylko uzyłem tego faktu do porównania mysle że ten ktoś miał sprawny silnik

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
oj belgus :) TDS w e34 pali gume wiec w e36 tym bardziej powinien upalac, a to ze ciagnie w polowie zakresu obrotow najlepiej to przeciez normlane - kazdy diesel tak ciagnie :)

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
oj belgus :) TDS w e34 pali gume wiec w e36 tym bardziej powinien upalac, a to ze ciagnie w polowie zakresu obrotow najlepiej to przeciez normlane - kazdy diesel tak ciagnie :)

bo max momentu obrotowego jest przy 2200 a max mocy przy 4800 obr/min

zh
Opublikowano

Moze troche niejasno napisalem :) ,ale diesel do palenia gum?To chyba nieporozumieniee

pozdrawiam

Opublikowano

Moze troche niejasno napisalem :) ,ale diesel do palenia gum?To chyba nieporozumieniee

pozdrawiam

eh, tu sie nie zgodze, mialem swego czasu mb 190d 2,5 i tak palil gumy ze strach, wiec nie w typie silnika sprawa sie ma

zh